Stockholm

Bästa Barberare i Stockholm

Som man kan du gå till en barberare och få både hår och skägg klippt och stylat. En barberare är specialiserat på att utföra klippningar på just män.

Du hittar många bra barberare runt om i Stockholm i olika prisklasser. Vi har listat sex av de bästa du hittar i stan.

Topplista: Bästa Barberare i Stockholm

Barber & Books

På Östgatagatan på Södermalm hittar du Barber & Books. Salongen har funnits sedan 2007 men barberarnas erfarenhet inom yrket är mycket längre än så.

Konceptet är relativt unikt för Sverige. Här kombinerar ägarna nämligen en barberarsalong med en bokaffär.

Förutom deras höga kompetens inom klippning och trimning har de sedan 2014 även en helt egenutvecklad produktserie.

Mannerståls Herrfrisering

Ägaren av salongen, Alan Mannerstål utsågs 2019 till årets barberare. Ett mycket prestigefyllt pris inom branschen.

Salongen ligger på Skomakargatan 28 i Gamla Stan. Mannerståls Herrfrisering håller stängt måndagar och söndagar.

Förutom Alan jobbar här även två andra herrfrisörer med mycket lång erfarenhet inom branschen. I salongen finns också hunden Norpan.

Sankt Eriks Barbershop

2018 grundades Sankt Eriks Barbershop som är en traditionell barberare i centrala Stockholm. Salongen ligger på Sankt Eriksgatan.

Förutom att de erbjuder riktigt bra service har de också bland de bästa priserna i Stockholm. Något som de flesta kunder såklart uppskattar.

Dessutom får alla studenter 10 % rabatt på de redan låga priserna. Salongen är relativt ny, men barberarna har lång erfarenhet.

LazyBarber

Låt inte namnet på salongen lura dig. Här jobbar nämligen inga lata barberare. Ägaren av salongen har över 40 års erfarenhet i branschen.

LazyBarber har funnits som salong sedan 1980-talet och här står helhetsupplevelsen i centrum. Fokus ligger på att leverera det traditionella barberare alltid gett sina kunder.

Salongen är mycket trevligt inredd och hela lokalen genomsyrar traditionella barberare. Du hittar salongen på Gjörwellsgatan 47, strax utanför centrala Stockholm.

By Baker

Om du beger dig till mysiga Vasastan hittar du barberaren By Baker. Hit kan alla män, barn som vuxna, komma för att få en hårklippning.

Fokus ligger på att erbjuda kunden en avslappnad upplevelse i en trevlig miljö. Självklart med ett felfritt resultat på både hår och skägg.

Salongen har öppet tisdag till lördag och du kan enkelt boka tid online direkt via deras hemsida.

MacLaren Barbers

Här kan du få ta del av så mycket mer än enbart hår- och skäggklippning. Vad sägs som en kaffebar eller en butik i kombination med din barberare?

MacLaren Barbers har två salonger i Stockholm. Den ena ligger på Södermalm och den andra hittar du på Norrmalm.

Salongen på Norrmalm har även en kaffebar och på Södermalm kan du köpa kläder, väskor och tillbehör. Men fokus ligger självklart på riktigt bra barberar tjänster.