Stockholm

Bästa Helglunch i Stockholm

Det finns få saker som är så härliga som att äta en riktigt god restaurang lunch på helgen. Ja, det förutsatt att det är en bra restaurang såklart. Luncher på stan kan variera i kvalitet och ibland händer det att man väljer en restaurang som inte riktigt håller måttet.

Därför har vi satt ihop en guide över bästa helglunch i Stockholm. I vår guide har vi samlat restauranger i olika prisklasser och med olika typer av menyer.

KASAI

Hos restaurang Kasai på Linnégatan i Stockholm får du äta goda rätter hämtade från det japanska köket.

Här kan du äta både lunch och brunch på helger mellan 12:00 och 17:00. Du kan välja mellan en stor buffé eller varmrätter som serveras till bordet.

KNUT

Är du sugen på en helglunch med mat hämtad från det svenska köket så kan du besöka Knut på Norrmalm i Stockholm.

Här får du äta norrländsk mat och det finns även veganska alternativ på lunchmenyn. Tänk på att restaurang Knut finns på både Regeringsgatan och Upplandsgatan med två olika menyer.

BITZA

På Hornstull strand ligger Bitza. Här kan du äta härliga tapas till middag och på helgerna kan du äta lunch eller brunch mellan 12:00 och 16:00.

För lunch på helgen är menyn något mindre och består framförallt av hela varmrätter. En fördel är att veganer och vegetarianer har mycket att välja mellan hos Bitza.

The Greasy Spoon

Restaurang Greasy Spoon finns på flera platser runt om i Stockholm. Du hittar dem både på Kungsholmen, Odenplan och Södermalm.

Menyn kan skilja sig åt mellan restaurangerna, men de serverar alla en god lunch på helgen där det finns alternativ både med och utan kött.

Café A La Lo

Är du vegan eller vegetarian och letar efter den perfekta helglunchen så hittar du den hos Café A La Lo på Birger Jarlsgatan.

Här serverar de nämligen bara mat som är 100% växtbaserad. Du kan äta lunch och brunch hos A La Lo mellan 09:00 och 15:00 både lördagar och söndagar.

Bank Hotell

Hos Bank Hotel vid Kungsträdgården kan du njuta av en riktigt lyxig helglunch. Du som vill ha veganska alternativ hittar ett par passande alternativ på menyn.

Här kan du också njuta av ett gott glas bubbel eller vin tillsammans med din lunch.

Villa Källhagen

Vill du komma bort från stan en stund så är Villa Källhagen på Kungliga Djurgården perfekt för en härlig lunch på helgen.

Här kan du varva ner och njuta av en högklassig lunch. På menyn finns flera varma och kalla rätter att välja mellan och även desserter.

Kitchen & Table

Restaurang Kitchen & Table är en av Stockholms mest älskade restauranger. Kitchen & Table finns på både Kungsholmen och Norrmalm och det är framförallt i restaurangen på Norrmalm som man kan äta en riktigt god helglunch.

Till lunchen kan du dessutom få en god drink och dessert.