Stockholm

Bästa Lyxrestauranger i Stockholm

I Stockholm kan du hitta fantastiska restauranger nästan var du än befinner dig i staden. Till vår guide över bästa lyxrestauranger i Stockholm har vi valt ut några av stadens starkast lysande stjärnkrogar.

Frantzén

Det är stjärnkocken Björn Frantzén som står bakom lyxrestaurangen Frantzén som har fått fantastiska lovord både här i Sverige och utomlands.

När du äter hos Frantzén får du rätter från en förutbestämd meny, både när du äter lunch och middag. Är du vegan eller vegetarian kan det tyvärr vara så att det inte finns rätter på menyn som passar.

Ekstedt

Restaurang Ekstedt har fokus på att laga lyxig mat med hjälp av kål och rök istället för på en elektrisk spis eller grill. Maten på menyn är inspirerad av den nordiska matkulturen och råvarorna väljer de noggrant ut efter säsong.

Menyn hos Ekstedt passar för såväl köttätare som veganer och kan även anpassas för dig som har allergier.

ALOË

Ledorden som Aloë följer när de lagar sin mat är glädje, värme, gemenskap, generositet och tradition. Hos den här lyxkrogen värdesätter de perfekt tillagad mat, lika mycket som att det ska vara en härlig och välkomnande atmosfär i restaurangen.

Restaurang Aloë finns i Älvsjö och deras meny hämtar inspiration från flera olika matkulturer.

ADAM / ALBIN

Hos Adam/Albin på Rådmansgatan i Stockholm har de fokus på såväl fantastisk mat som hållbarhet.

Restaurangen har en bestämd meny som inte går att få anpassad efter exempelvis vegansk diet eller allergier. Däremot kan du få både en vegetarisk eller pescetarisk meny om du meddelar restaurangen i samband med att du bokar bord.

Lilla Ego

Restaurang Lilla Ego har länge varit en av Stockholm mest populära och trendiga krogar. Det beror givetvis på att maten som de serverar alltid håller absolut toppklass.

Lilla Ego är en lyxkrog i en anspråkslös förpackning. Restaurangen är enkelt inredd och har en mysig atmosfär. Maten lämnar lite att önska. Här finns ofta både kött, fisk och vegetariska alternativ att välja mellan.

Mathias Dahlgren Matbaren

Hos Matbaren satsar de på att laga mat på de bästa råvarorna som finns för säsongen och levererar alltid fantastisk mat till sina gäster.

Menyn har en hel del att erbjuda och det finns garanterat något för alla. Hos Matbaren kan du även äta lunch från måndag till fredag.

Gastrologik

Hos lyxrestaurangen Gastrologik på Östermalm i Stockholm får du njuta av en fantastisk gastronomisk resa.

På menyn finns rätter inspirerade från det nordiska köket. Vilka råvaror de arbetar med i restaurangen skiftar beroende på vad som är i säsong. Menyn förändras också ofta då den här lyxkrogen alltid prioriterar att använda de råvaror som för tillfället håller högst kvalitet.

Restaurant Etoile

Ett stenkast från Vanadislunden i Vasastaden hittar du Etoile. Här äter du från en förutbestämd meny till vilken du får välja en dryckesmeny med alkoholhaltiga eller alkoholfria alternativ.

Menyn kan anpassas efter allergier eller göras vegetarisk så länge du meddelar restaurangen i förväg.