Visby

Guide: Bästa Bokhandel & Bokaffärer i Visby 2023

Visby är en av de mysigaste platserna i hela landet. 

Självklart är det då så att det finns mängder av trevliga små butiker inom alla möjliga typer av områden. 

Att kunna gå till en bokhandel är mycket värt då det ger en helt annan känsla än när man beställer sina böcker på nätet. 

Den trevliga stund man spenderar medan man söker efter sina böcker är mycket värda då det är vardagslyx med gammaldags butiker.

Bokaffär i Visby

Bokhandeln Wessman & Pettersson

Hos Bokhandeln Wessman & Pettersson hittar du inte bara böcker i många olika genrer, utan detta är en bokhandel som även bjuder på annat spännande. 

Du hittar bokhandeln på Adelsgatan. 

Bland annat har de författarbesök emellanåt och det är såklart extra roligt för oss kunder. 

Vad är en bokhandel?

En bokhandel är en butik som säljer böcker. 

Ofta är det också så att de säljer pennor av olika slag, almanackor, gem, lim, anteckningsblock, vykort och andra spännande saker. 

Det är ofta så att man kan hitta sådant som passar både vuxna och barn. 

Det brukar finnas både gulliga grejer för barn och mer vuxet designade grejer för vuxna. 

Vissa satsar på att främst erbjuda så många olika typer av böcker som möjligt medan andra satsar på att ha många olika saker att välja mellan. 

Beroende av hur stor stad bokhandeln är belägen i, desto större chans har man att hitta ett roligt utbud med överraskningar. 

Det är alltid roligt när en bokhandel har en bra blandning och vissa lyckas till och med att erbjuda äldre titlar i en bra mix med nya böcker.

De flesta vill ha en bra kombination där klassiker, non fiction, nya romaner och annat kul trängs på bokhyllorna i en bokhandel. 

Som tur är så kan man också hitta en bokhandel som har just detta. 

Att man sedan dessutom kan hitta fina pennor och block gör att man kan strosa runt i en bokhandel och hitta mycket fint att köpa. 

Idag är det på det viset att det finns ett mindre utbud av fysiska bokhandlar jämfört med hur det såg ut för bara 10-20 år sedan. 

Fler personer köper sina böcker på nätet, men vad de då går miste om är den ofta mysiga stämningen som går hand i hand med just en bokhandel. 

Vill du ha en äkta bokupplevelse ska du satsa på att bege dig iväg till närmaste bokhandel. 

Du ska också komma ihåg att spana in vad det bjuds på i större städer, om det är så att du bor i en mindre stad.

Att gå runt och kika i en bokhandel i en av våra större städer är väldigt spännande då de har möjlighet att ta in ett större utbud än en bokhandel i en mindre stad.