Skönhet

Test: Bästa Curl Cream för hår 2024 (Bäst i test)

Curl Cream har blivit en oumbärlig produkt för personer med lockigt hår som vill ha definierade och frizzfria lockar. 

Med en rad olika alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa. 

Vi har utforskat och sammanställt en lista över de bästa Curl Creams som ger fantastiska resultat och hjälper dig att få dina lockar att stråla.

Moroccanoil Curl Defining Cream – Bäst i test

Framhäv dina naturliga lockar och ge ditt hår en dos av arganolja som hjälper till att skydda och stärka. Det är en mjukgörande kräm som håller lockarna på plats utan att det blir stelt.

Specifikationer

 • 75 milliliter
 • Används i nytvättat och handdukstorkat hår

Fördelar

 • Kontrollerar frissighet
 • Ger stadga åt lockarna

Björk Curling Cream Forma Curls – Bäst vågigt hår

Den här veganska produkten tillverkad i Sverige. Med speciella ingredienser som björkextrakt och oljor från solros och kokos, är den både vårdande och skonsam. Tack vare de här ingredienserna får dina lockar mer glans och rörelse samtidigt som risken för frissigt hår minskar.

Specifikationer

 • 200 milliliter
 • Vegansk produkt

Fördelar

 • Passar både för vågigt och lockigt hår
 • Doftar fräscht

Maria Nila Curlicue Cream – Bästa förpackning

Skydda dina lockar eller vågor från fria radikaler med Colour Guard Complex. Krämen ger stadga till håret och ger bäst resultat tillsammans med fön. Den är certifierat vegansk med 3 olika certifieringar från bland andra PETA.

Specifikationer

 • 100 milliliter
 • Flera vegan-certifieringar

Fördelar

 • CO2-kompenserad förpackning
 • Fri från sulfater och parabener

Wella SP Classic Polished Waves Curl Cream – Bäst torrt hår

Variera looken på dina lockar med samma produkt. Använd tillsammans med fön för att skapa stadiga och levande lockar. Låt håret självtorka med krämen för att få mer glans. Fungerar även utmärkt i torrt hår som en slutprodukt för att definiera och ge ytterligare struktur till håret.

Specifikationer

 • 200 milliliter
 • UV-skydd och antistatisk effekt

Fördelar

 • Går lika bra att använda i torrt hår
 • Flera användningssätt

Sebastian Twisted Curl Cream – Bäst naturlig känsla

Professionell hårstylingkräm som hjälper dig få mer stylade och definierade lockar utan att håret känns stylat. Oavsett om du har lockigt eller vågigt hår kan du skapa en elegant frisyr med hjälp av den här krämen.

Specifikationer

 • 145 milliliter
 • Används rikligt

Fördelar

 • Ger ingen stelhet eller tynger ner håret
 • Motverkar torrt hår

Köpguide: Vad du ska leta efter när du väljer en bra Curl Cream

Att välja rätt Curl Cream är avgörande för att få de bästa resultatet för dina lockar. Här är en kort guide för att hjälpa dig hitta en bra Curl Cream:

Definiera dina behov: Fundera över vilka specifika egenskaper du vill ha i en Curl Cream. Behöver du extra fukt, frizzkontroll eller volym? Ta hänsyn till dina lockars textur och behov.

Kolla ingredienslistan: Undvik Curl Creams som innehåller uttorkande alkoholer som kan göra dina lockar spröda. Satsa istället på produkter som innehåller fuktgivande ingredienser som aloe vera, kokosolja eller sheasmör.

Testa och experimentera: Prova olika Curl Creams för att se vilken som fungerar bäst för dina lockar. Köp mindre förpackningar eller be om prover för att testa olika märken och formuleringar innan du investerar i en fullstor förpackning.

Läs recensioner: Ta reda på vad andra med liknande lockar har att säga om olika Curl Creams. Läs recensioner och rekommendationer online för att få en uppfattning om produkternas prestanda och resultat.

Anpassa användningen: Tänk på hur du vill använda Curl Creamen. Vill du applicera den på vått hår, använda den som touch-up mellan tvättar eller styla om dina lockar? Se till att välja en produkt som passar ditt användningsändamål.

Genom att följa denna guide kan du välja en Curl Cream som passar just dina lockar och ger dig de resultat du önskar.

Fördelar med Curl Cream

Curl Cream erbjuder flera fördelar för personer med lockigt hår. Här är några av dem:

Definierar lockarna: Curl Cream hjälper till att definiera och forma lockarna, vilket resulterar i en mer definierad och välformad lockig frisyr. Det ger lockarna struktur och förhindrar att de ser frizziga eller rufsiga ut.

Bekämpar frizz: En av de största fördelarna med Curl Cream är dess förmåga att bekämpa frizz. Genom att tillföra fukt och mjukhet till håret hjälper Curl Cream till att eliminera frizz och göra lockarna mer släta och hanterbara.

Tillför fukt och näring: Många Curl Creams är berikade med fuktgivande och närande ingredienser som hjälper till att återfukta lockarna och hålla dem friska och livfulla. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med torrt och skadat lockigt hår.

Skyddar mot värmeskador: Vissa Curl Creams innehåller även värmeskyddande egenskaper, vilket är viktigt om du använder värmestylingverktyg som locktänger eller plattänger regelbundet. Det hjälper till att skydda lockarna från att bli skadade av höga temperaturer.

Långvarig hållbarhet: Curl Creams kan bidra till att öka hållbarheten av lockarna genom att förhindra att de tappar sin form eller släpper under dagen. Det ger lockarna stadga och hjälper dem att behålla sin form längre.

Genom att använda Curl Cream kan du uppleva dessa fördelar och få mer definierade, fuktiga och frizzfria lockar.

Nackdelar med curl cream

En potentiell nackdel med Curl Cream är att vissa formuleringar kan vara för tunga eller fetta för vissa hårtyper. 

Om du har fint eller tunt hår kan vissa Curl Creams tynga ner håret och få det att se platt eller oljigt ut.

 Det är därför viktigt att välja en Curl Cream som är anpassad för din hårtyp och att använda den i rätt mängd för att undvika att håret känns övermättat eller nedtyngt. Det kan kräva lite experimenterande för att hitta rätt produkt som fungerar bäst för dina specifika lockar.