Stockholm

Topplista: Bästa frisör i Stockholm 2023

frisör stockholm

Behöver du trimma topparna eller är det kanske dags för en helt ny frisyr?

Hos en professionell frisör i Stockholm får du hjälp att skapa drömfrisyren och kan samtidigt boka behandlingar som stärker håret på djupet.

I Stockholm finns det verkligen gott om riktigt bra och noggranna frisörer, som har kunskapen som krävs för att klippa både herr, dam och barn.

1. Salong Alexander

Hos salong Alexander arbetar bara utbildade och kreativa frisörer med mål att ge kunden den bästa upplevelsen.

Salongen har stått stadig i över 20 år och ligger belägen mitt i Stockholm City.

Hit kan du vända dig om du vill ha hjälp att klippa topparna, skapa en helt ny frisör, färga eller slinga.

Salong Alexander erbjuder även ögonbrynsfärgning såväl som keratinbehandlingar och hårförlängningar.

2. Peach Stockholm

Peach Stockholm frisörsalong hittar du på två olika platser i hjärtat av Stockholm.

Frisörsalongen finns tillgänglig på Östermalm såväl som i Vasastan och erbjuder professionella och uppfriskande hårbehandlingar för alla behov.

Här hittar du klippningar för både herr och dam, men du kan även ta del av andra typer av behandlingar för att förfina och förändra ditt utseende.

Hos Peach Stockholm kommer du t.ex. kunna göra Yumi Lashes Lashlift, samt nagelförlängning och ögonfransförlängningar.

3. NOVO Frisörsalong

När du besöker NOVO Frisersalong kan du vara säker på att alltid bli väl omhändertagen.

Hos NOVO Frisersalong arbetar frisörer som vet hur viktigt det är att ditt besök blir så inspirerande och njutbart som möjligt.

Tack vare deras kunskap och många år i branschen skapar de en helhet där både hårtyp, uttryck och stil flätas samman.

Salongen hittar du inne på St:Eriksplan i Stockholm och bokning sker enklast på salongens hemsida.

4. Rufs och Kalufs Frisörsalong

Rufs och Kalufs är en mycket trevlig och mysig frisörsalong som ligger belägen i Stockholm Norrmalm.

Sedan år 2003 har Rufs och Kalufs hjälp både äldre och yngre människor att få snygga frisyrer och ett hår som håller sig starkt och friskt mycket längre.

Till Rufs och Kalufs kan du vända dig för både färgning och klippning, samt rådgivning och vägledning i vad som passar dig bäst.

Salongen satsar på traditionella frisörbehandlingar som klippning, färgning, tvätt/fön och styling.

5. Bebas Hair & Beauty

Inne på Östermalm i Stockholm hittar du Bebas Hair & Beauty.

Bebas Hair & Beauty är en mycket trevlig och glamourös frisörsalong där du möts av inredning från Italien, kristallampor och bekväma frisörstolar där du kan slappna av.

På salongen arbetar professionella och serviceinriktade frisörer som hjälper dig med allt från en enklare uppfräschning till mer avancerade färgtekniker och balayage.

Hit kan du också vända dig om det vankas bröllop eller fest och du behöver hjälp med håruppsättning.

Hur du väljer en bra frisör i Stockholm


Att välja en bra frisör i Stockholm kan vara viktigt för att få den hårvård och den stil du önskar. Här är några steg som kan hjälpa dig att hitta en bra frisör:

Gör research: Börja med att göra en lista över frisörsalonger i Stockholm. Du kan använda dig av internet, sociala medier och rekommendationer från vänner och familj för att hitta potentiella alternativ.

Läs recensioner: Kolla på recensioner och omdömen om de frisörsalonger du är intresserad av. Du kan hitta recensioner på Google, Facebook eller andra plattformar. Titta efter positiva omdömen och vad tidigare kunder säger om deras erfarenheter.

Kolla på bilder: De flesta frisörer har bilder av sitt arbete på sociala medier eller på sina webbplatser. Ta en titt på deras portfolio för att se om deras stil och kreativitet överensstämmer med vad du söker.

Konsultation: Fundera på att boka en konsultation med några frisörer innan du bestämmer dig. Under konsultationen kan du diskutera din vision, få råd från frisören och se om ni har en bra personlig kemi.

Erfarenhet och utbildning: Kontrollera frisörens erfarenhet och utbildningsbakgrund. En frisör med många års erfarenhet och eventuell specialisering kan vara en tryggare och mer kvalificerad möjlighet.

Priser och tjänster: Jämför priser och tjänster mellan olika frisörsalonger. Kom ihåg att de billigaste alternativen inte alltid är de bästa, men överväg också din budget.

Hygien och miljö: Se till att salongen är ren och att personalen följer hygienstandarder. En trevlig och professionell miljö kan bidra till en positiv upplevelse.

Fråga om produkter: Om du har speciella preferenser för hårvårdsprodukter, fråga om frisören använder dem eller om de kan anpassa sig efter dina önskemål.

Be om rekommendationer: Om du känner någon med en frisyr du gillar, fråga vem som har klippt deras hår och om de kan rekommendera en frisör.

Ge det en chans: När du har valt en frisör, ge det en chans och se hur du trivs med resultatet. Om du är nöjd kan du fortsätta att använda den frisören för framtida besök.

Att hitta rätt frisör kan ta lite tid och arbete, men det kan vara värt ansträngningen för att få den frisyr och upplevelse du vill ha.