Malmö

Guide: Bästa Indisk Restaurang i Malmö 2023

Längtar du hem till Indien? Eller, vill du bara njuta av en riktig god middag med autentiska indiska smaker?

Att försöka hitta sin nya favoritrestaurang kan ta väldigt lång tid. Och ibland kanske restauranger inte riktigt håller vad de lovar när det kommer till kvalitet och smaker.

Vill du istället ha tips på var du kan hitta riktig god indisk mat? Då har du kommit till rätt ställe eftersom vi här listar de bästa indiska restaurangerna som finns i Malmö.

Bästa indiska restaurangerna i Malmö

Art of Spices

På Bergsgatan hittar du Art of Spices. Det här är en restaurang som har fokus på att laga autentisk indisk street food.

Ägaren Roshani Jonnalwar flyttade till Sverige 2015 och kände då att det saknades riktig indisk mat på den svenska marknaden.

Roshani valde då att öppna en egen restaurang med autentiska indiska rätter som Papdi Chaat och Pani Puri.

Hos Art of Spices lagar de all mat från grunden. Även kryddblandningarna, chutneyn och chapati.

Kontrast

På Möllevångstorget och i Västra hamnen finner du Kontrast. Här specialiserar de sig på rätter från nordindiska Punjab.

Kontrast startades med en tanke om att ta med Punjab till Malmö och bjuda gästerna på autentiska smaker och rätter.

På menyn blir du erbjuden på bland annat olika sorters curry med antingen kyckling, lamm, biff, skaldjur och fisk eller vegetariskt.

Här finns även autentisk street food som Golgappe och klassiska naan. Är du sugen på något sött finns det även efterrätter som Kulfi och Gulaab Jamun.

The South Indian

Restaurangen The South Indian slog upp sina dörrar i Köpenhamn 2015. Här använder kockarna sig av kokkonst med rötter i Chettinad regionen i södra Indien.

Recepten som kockarna använder har dessutom gått i arv i flera generation.

Den första The South Indian-restaurangen i Sverige öppnade 2018. På Södra Förstadsgatan hittar du den här intima restaurangen med genuina rätter.

Tack vare Chettinad-kökets unika kryddblandningar bjuds du på unika rätter som krispiga rispannkakor med fyllning och rustika curryrätter.

Urban Turban

Med en dröm om att bjuda skandinaver på riktig indisk mat öppnades Urban Turban. Det här är den första indiska fine dining restaurangen i Malmö.

På menyn blir du bjuden på bland annat Papadam, Dahi Bhalle och Achari Daal. Självklart finns det även traditionella Tandooribröd och naan.

Till efterrätt kan du beställa in både Gulab Jamun med glass och Seviyan.

Hos Urban Turban kan du avnjuta en intim middag eller ta med ett större sällskap. Här kan du nämligen boka bord för upp till 30 personer.

Kashmir

Mitt i centrala Malmö hittar du den indiska restaurangen Kashmir. Här blir du erbjuden traditionella rätter och drinkar.

På menyn finns rätter med olika graders hetta, som blir serverade med biff, kyckling eller lamm. Är du sugen på Tandoori och sizlar finns även det i olika varianter.

Här tillagar kockarna maten i en lerugn som sedan blir serverad på ett järnfat. Om du vill njuta av en vegansk eller vegetarisk rätt finns det en stor meny med både Chula masala och Palak Ponir.

Hos Kashmir kan du även njuta på lunchen då de serverar en stor lunchbuffé. På så vis kan du passa på och testa lite olika rätter.