Göteborg

Guide: Bäst Lunch i Göteborg 2023

Letar du efter det perfekta stället för dig och kompisarna att avnjuta en god lunch eller vill du kunna hämta upp mat snabbt och ta med till jobbet?

Göteborg är en stor stad som ständigt är i rörelse och här finns gott om restauranger som serverar välsmakande och högkvalitativ lunch för alla smaker.

Vi har rannsakat staden på djupet och plockat ut de bästa restaurangerna för dig som vill äta lunch i solen på en uteservering, beställa take away och hemkörning eller för dig som föredrar bordsbokning.

Bästa Lunchrestauranger i Göteborg

Sjöbaren Lorensberg

Sjöbaren Lorensberg är ett riktigt klassiskt och bra lunchalternativ för den som vill njuta av god husmanskost tillagad med färska råvaror.

Här hittar du favoriter som schnitzel på Långafilé, lasagne eller varför inte en rykande het fisksoppa.

All fisk och alla skaldjur kommer direkt från Göteborgs fiskhamn och du kan själv välja om du vill beställa take away eller om du föredrar att vila benen en stund vid borden.

Yubi – Asiatisk Lunch

På Kungstorget 3 i Göteborg hittar du den populära och uppskattade asiatiska restaurangen vid namn Yubi.

Hos Yubi kan du njuta av alla möjliga rätter där man har hämtat inspiration från Asien.

Lunchmeny uppdateras sedan dagligen, för att ge dig så mycket variation som möjligt och här kan du hitta både klassiker såväl som nya kombinationer av smaker och råvaror. Perfekt!

Tugg Burgers Göteborg

Sätt tänderna i en riktigt fet, saftig och smakrik hamburgare från Tugg Burgers!

Tugg Burgers gjorde sig mycket snabbt ett namn i Sverige och finns idag på flera orter i landet, men även på flera olika platser i Göteborg.

Här kan du njuta av de mest fantastiska hamburgare du kan tänka dig och kombinera detta med en stor milkshake efter egen smak och tycke.

Orkar du inte ta dig in till Tugg Burgers kan du med fördel beställa hemkörning för att på så sätt få maten direkt till din dörr eller till din arbetsplats.

Vietnamhaket

Oavsett om du befinner dig nära Briggen, Stampen eller Femman kan du njuta av asiatisk mat från det vietnamesiska köket.

På Vietnamhaket hittar du en rad olika maträtter som alla är tillagade med stor omsorg och noga utvalda ingredienser och råvaror.

Välj storfavoriten Pho (nudelsoppa) till din nästa lunch eller testa på Banh Xeo, vilket är vietnamesisk pannkaka när den är som bäst.

Poh-Keh

På Teatergatan 24 hittar du Poh-Keh – en restaurang som fokuserar på att servera de godaste Poke Bowls du kan hitta i staden.

Här lagas all mat från grunden och för att göra det extra spännande är vare Poke Bowl egenkombinerad av kockarna själva.

Luncherna är inte bara mättande och en smakupplevelse i sig, utan de är också lätta att ta med sig och otroligt prisvärda.

Välj själv om du vill beställa för avhämtning eller om du vill slå dig ner vid ett av de trevliga borden.

Sjömagasinet

Sjömagasinet passar för dig som söker ett lite lyxigare lunchställe där du kan slå dig ner i en vacker och avslappnande miljö för att ta en paus från vardagsstressen.

Hos Sjömagasinet hittar du goda maträtter för alla smaker, där allt är tillagat från grunden med högkvalitativa och bra råvaror.

Restaurangen är perfekt för dig som vill ha den bästa utsikten i hela Göteborg, eftersom den ligger precis i anslutning till det vackra vattnet.

Läs mer: Bästa restauranger i Göteborg