Linköping

Guide: Bäst Lunch i Linköping 2023

Linköping är en mycket vacker stad där många har valt att slå sig till ro.

Hit kommer också många besökare från andra delar av Sverige, t.ex. för att titta på de häftiga flygplanen på Flygplansmuseet.

Oavsett om du bor i Linköping, besöker staden över en weekend eller är på genomresa sitter en god och välsmakande lunch aldrig fel.

Vi har letat fram de bästa och mest populära lunchrestaurangerna som passar för dig med en kurrande mage.

Bästa Lunchrestauranger i Linköping

Stångs Magasin

På Stångs Magasin serveras lunch varje dag och här ingår alltid nybakad bröd, sallad och en härlig soppa, samt kaffe och sötsak.

Alla luncher kan ätas på plats, men är du på språng går de bra att ta med och då med en rabatt på 10 %.

Stångs Magasin kombinerar klassiska smaker från det svenska köket med en nytänkande och det ger restaurangen sitt unika koncept.

Östgöta Kök Linköping

På Östgöta Kök kan du äta lunch i en fin och härlig miljö och med mat som verkligen smakar mycket!

Här satsar man på noga utvalda råvaror som kommer från lokala gårdar och varje måltid är tillagad från grunden.

Östgöta Kök passar för alla typer av människor som vill avnjuta en god lunch och som vill äta mat som är tillagad med kärlek.

Cioccolata Bistro

På Ågatan 24 i Linköping hittar du Restaurang Cioccolata Bistro där luncherna håller en mycket hög kvalitet och atmosfären är avslappnad och trevlig.

Menyn ändras dagligen för att ge gästerna ett så brett utbud av god mat som möjligt och varje dag serveras en fiskrätt, en kötträtt, en pasta, fräsch sallad och ett vegetariskt alternativ.

Här har man valt att kombinera italienska favoriter med svenska klassiker och du väljer själv om du vill ta med maten eller slå dig ner vid borden.

Grekiskt & Gott

Grekisk mat har länge varit mycket populärt hos den svenska befolkningen och hos Grekiskt & Gott kan du njuta av olika typer av rätter från det grekiska köket.

Här hittar du t.ex. ett stort utbud av kött som kommer direkt från den riktiga kolgrillen som finns i restaurangen, men du hittar också spett, fetaost-sallader och många andra alternativ.

Cok Najs

Cok Najs är det bästa valet för dig som vill njuta av en skön och chill stämning och som vill äta streetfood i världsklass.

Hos Cok Najs kan du med fördel äta en trevlig lunch bestående av döner, olika typer av tillbehör, salsasåser och mycket mer.

Skippa allt vad bordsbokning heter och dyk bara in och upp när du känner för det!

Yogi

Hos Yogi får du inte bara ta del av riktigt god mat och välsmakande luncher, utan du får också njuta av en mycket familjär och varm atmosfär.

Yogi ligger inne på Platensgatan 5 och fokuserar på att servera mat från det indiska köket.

Här får mat som är tillagad med kärlek och där man har sammansatt de bästa kryddblandningarna för att skapa välmående, balans och den bästa smakupplevelsen.

Läs mer: Bästa restauranger i Linköping