Malmö

Guide: Bäst Lunch i Malmö 2024

Sugen på en riktigt god och välsmakande lunch i Malmö? Då har du kommit helt rätt!

I Malmö hittar du ett flertal riktigt bra och perfekta alternativ när du vill slå dig ner på lunchrasten, äta gott tillsammans med vänner eller när du behöver ta med dig maten till jobbet/hemmet.

Vi har rannsakat staden och plockat ut de bästa pärlorna för en enkel, god och trevlig lunch med smaker som passar alla.

Bästa Lunchrestauranger i Malmö

Atmosfär

På Fersens väg 4 i Malmö hittar du Restaurang Atmosfär.

Här kan du hitta enklare luncher där fisk, kött och vegetariskt alltid står på menyn, men du kan också boka bord till kvällen och njuta av deras fina a la carte.

Här får du inte bara välsmakande mat som är tillagad på fina råvaror, utan du får också en skön och avkopplande stund med service i toppklass.

SMAK

Har du tröttnat på den klassiska lunchrestaurangen och vill testa något nytt och spännande? Då rekommenderar vi ett besök hos SMAK.

Restaurang SMAK erbjuder högkvalitativa och lyxiga luncher där allt från confiterat anklår till halstrad röding och morotssoppa står på menyn.

Bullen – Två Krögare

En lunch på Bullen slår aldrig fel – åtminstone inte om man frågar Malmöborna själva.

På den här restaurangen hittar du en härlig och välsmakande husmanskost på menyn som är tillagad med fina råvaror på och traditionellt vis.

i varje lunch ingår det även dryck som mjölk eller lättöl, samt en fräsch och krispig sallad.

Slå dig ner vid ett av de trevliga borden eller beställ maten för avhämtning!

Namu

Det finns få restauranger som är lika lämpliga för lunch som Namu i Malmö.

Den här restaurangen fokuserar på mat från Korea och namnet betyder ”träd” på koreanska.

Här har man hämtat inspiration från det koreanska köket, samtidigt som man fokuserar på lokalt odlade råvaror från närheten.

På så sätt får man spännande och smakrika maträtter som är utmärkt för lunch. Vissa av rätterna lämpar sig dessutom utmärkt för två personer.

Falafel by Youssif

Har du svårt att få tiden att räcka till under lunchen eller vill du bara käka något riktigt gott från det libanesiska köket?

Hos Falafel by Youssif behöver du inte oroa dig för att boka bord eller vänta länge på servering, utan här skickas god och vällagad mat ut med snabba leveranser.

Falafel by Youssif fokuserar på hemlagad falafel såväl som kebab, sujuk och shawarma, men har också klassisk hamburgertallrik såväl som pasta på menyn.

Tugg Burgers Malmö

Är du en riktig hamburgerälskare eller vill du bara testa på restaurangen som alla pratar om?

Tugg Burgers Malmö har gjort succé med sina stora, saftiga och mättande hamburgare och det bästa är att det finns så många smakkombinationer att välja mellan.

Här kan du njuta av kryddiga hamburgare eller mer diskreta klassiker.

Varför inte passa på att avnjuta din lunch med en riktigt god shake när du ändå är på plats?

Two Forks

En meny som ändras efter säsong, lokalt odlade råvaror och ingredienser med massor av smak – det är det som utmärker Two Forks mest!

Two Forks hittar du på Bergsgatan 29 i Malmö och här kan du njuta av högkvalitativ mat som passar alla smaker.

På Two Forks inte tar emot någon bordsbokning behöver du bara droppa förbi och lägga din beställning.

Beställning kan även göras online för smidig take away.

Läs mer: Bästa restauranger i Malmö