Stockholm

Guide: Bäst Lunch i Stockholm 2024

I Stockholm finns restauranger med mat från världens alla hörn och du kan med enkelhet hitta perfekta lunchrestauranger såväl som take away och a la carte.

Det stora utbudet gör dock att det kan vara svårt att veta vad man ska välja och det är här som vi kommer in i bilden.

Vi har listat Stockholms absolut bästa restauranger och krogar för den där smaskiga och mättande lunchen.

Bästa Lunchrestauranger i Stockholm City

Rolfs Kök

Söker du efter en liten finare restaurang för din lunch är det Rolfs Kök som du ska vända dig till.

Det här restaurangen har en alldeles utmärkt lunchmeny, men erbjuder också take away såväl som fina a la carte middagar.

På menyn hittar du allt från klassiker som räksallad med avokado, ägg & dillmajonnäs, men också Sloppy joe med coleslaw, barbecuesås & pommes frites.

Vill du vara säker på att få plats rekommenderar vi att du ringer till restaurangen för att boka ett bord.

Bistro Bestick

En lunch på Bistro Bestick kan aldrig slå fel – speciellt inte om du är intresserad av att äta god husmanskost som är tillagad med en stor dos omsorg.

Hos Bistro Bestick får du vällagad mat varje dag och menyn är ständigt i rullning för att erbjuda så stor variation som möjligt.

Alla smaker är rena och klara och du väljer själv om du vill sitta inne i restaurangen eller njuta av den sköna och trevliga uteserveringen.

Knut Upplandsgatan

På Upplandsgatan 17 hittar du den norrländska restaurangen Knut där du får ta del av vilda och rökiga smaker – mitt i storstaden.

Hos Restaurang Knut hittar du ett stort utbud av de bästa specialiteterna från Norrland, vilket bland annat inkluderar tunnbrödspizza såväl som älg och rådjursbiff.

För att ge dig en så bra helhetsupplevelse som möjligt har restaurangen även sett till att anpassa sin dryckeslista efter norrlänningarnas favoriter.

Supper Stockholm

Supper Stockholm är ett bra alternativ för den som söker en klassisk lunchrestaurang som passar lika bra för affärsluncher som för barnfamiljer.

Hos Supper Stockholm satsar man på smaker från Sydamerika och det öppna köket skapar en mycket trevlig och personlig atmosfär där du får insyn i köket.

Då Supper Stockholm har alkoholtillstånd kan du kombinera din goda lunch med en kall öl eller ett glas vin, men det finns också många alkoholfria alternativ.

Eatnam – Vietnamesisk lunch

Hos Eatnam kan du ta del av det vietnamesiska köket när det är som bäst och här hittar du några av landets absoluta favoriträtter.

Eatnam serverar vietnamesisk husmanskost såväl som moderna rätter med en tvist och där alla är tillagade med färska råvaror av högsta kvalitet.

Kom in och njut av hemmagjord fisksås, buljong och nudlar av bästa slag eller varför inte några knapriga vårrullar eller traditionell Pho!

Mamadou – Asiatisk Lunch

På Sankt Eriksgatan 6 i Stockholm city hittar du den asiatiska restaurangen Mamadou.

Hos Mamadou kan du hitta mängder med god och välsmakande mat från det asiatiska köket och du väljer själv om du vill slå dig ner till bords eller om du vill ta med dig maten när du är på språng.

Menyn består av en uppsjö av goda och smakrika asiatiska rätter och varje dag serveras också en noga utvald nudelsoppa.

AI Ramen Klara

Utöver sushi är det helt klart ramen nudlar som är den mest populära maträtten från Japan och hos AI Ramen Klara är det precis nudlar som du får.

Hos AI Ramen Klara lagas alla nudlar från grunden, vilket innebär att de är handgjorda med hjälp av de bästa och finaste råvarorna.

Nudelbaren hittar du inne på Gamla Brogatan, men den finns också tillgänglig på Södermalm för den som önskar.

Bastard Burgers Stockholm

Är det dags för lunch och du är riktigt hungrig eller är du bara sugen på en riktigt fet och god hamburgare?

Hos Bastard Burgers behöver du aldrig oroa dig för att hamburgarna ska vara platta och tråkiga.

Här använder man sig av kvalitetskött från Norrland, kombinerat med inspiration från New Yorks gator och den street food som serveras där.

Hos Bastard Burgers hittar du klassiska favoriter såväl som nya smakkombinationer du aldrig tidigare testat.

Maxos

En av de största fördelarna med lunchrestauranger i Stockholm är att det finns mat som passar precis alla smaker.

Hos Maxos får du ta del av mat från det palestinska köket där falafel och hummus tillagas från grunden.

Restaurangen erbjuder lunch för alla typer av tillfällen och den sköna atmosfären gör restaurangen lämplig för konferenser såväl som för lunchmöten, bröllop eller studentavslutningar.

Läs mer: Bästa Restauranger i Stockholm