Barnprylar

Bästa namnlappar för kläder 2023 (Bäst i test)

Att hålla reda på kläder kan vara en utmaning, särskilt när det gäller barnens kläder i förskolan eller skolan. En enkel lösning på detta problem är att använda namnlappar. 

Med de bästa namnlapparna kan du undvika förväxlingar och förlorade plagg.

 Här presenterar vi några av de mest pålitliga och praktiska namnlapparna på marknaden som kommer att hålla dina kläder organiserade och i gott skick.

Filur Namnlappar

Stryk enkelt på namnlappen på kläderna. Designa dina egna och få verkligt unika namnlappar. Du kan till exempel välja kända figurer från barnprogram som barnen tycker extra mycket om. De blir då ännu enklare att känna igen.

Specifikationer

 • 30 gånger 13 millimeter stora
 • Ett set består av 120 märklappar

Fördelar

 • Tål maskintvätt upp till 95 grader
 • Fäst på nytt med strykjärnet om de börjar lossna

The Lappite

Skapa sockersöta namnlappar som tål både tvättmaskin och diskmaskin. Du kan till och med märka upp skorna. Väljer du ett mixpaket har du lappar som kan både klistras och strykas. På så vis kan du vara säker på att du märker upp allt från kläder och skor till leksaker och matlådor.

Specifikationer

 • Lapparna är 3 centimeter gånger 1,3 centimeter stora.
 • Mixpaketet innehåller två set med 120 lappar

Fördelar

 • Fria från BPA
 • Combine packages with both sticky notes and iron-on notes

Namnly

Label clothes and toys with simple, stylish designs. Here you can also choose between several different packages with different numbers of notes. This means that you don’t have to order home more than you need – or not get enough home. Complete with name tags to zip on jackets or shoes.

Specifikationer

 • Extra slitstarka namnlappar
 • Fästes på tvättrådslappen

Fördelar

 • Nöjd-kund garanti
 • Tål tvättmaskin och torktumlare

Ikast Etikett

Beställ hem namnlappar med foto på den som äger plaggen för extra tydlighet. De här lapparna är säkerhetstestade, håller hög kvalitet och är godkända för kontakt med huden. De avger inte några farliga ämnen, varken vid hudkontakt eller om lappen skulle hamna i munnen. Lapparna är även något större, 37 gånger 13 millimeter så de syns extra bra.

Specifikationer

 • Strykfria lappar
 • Godkända enligt EN 71-3 standard

Fördelar

 • Enklare att känna igen sina saker med ett foto på namnlappen
 • Mjukt material så att de inte ska kännas i plaggen

Köpguide: Vad du ska leta efter när du väljer namnlappar till kläder

Att välja bra namnlappar till kläder är viktigt för att säkerställa att dina plagg inte försvinner eller förväxlas med andras. Här är en kort guide för att hjälpa dig välja de bästa namnlapparna:

Hållbarhet: Välj namnlappar som är tillverkade av hållbara material och har en stark limfästning. Detta gör att de sitter på plats även efter flera tvättar och slitage.

Enkel applicering: Se till att namnlapparna är enkla att applicera på kläderna. Självhäftande namnlappar är oftast det enklaste alternativet, men du kan också välja strykbara namnlappar om du föredrar det.

Tydlig och läsbar text: Kontrollera att namnlapparna har tydlig och läsbar text. Du vill att ditt namn eller initialer ska vara synliga och lättlästa för att undvika förväxlingar.

Tvättåligt: Säkerställ att namnlapparna tål frekvent tvätt och torktumling utan att texten bleknar eller lapparna lossnar. Det är viktigt att de är tvättåliga för att de ska vara effektiva på lång sikt.

Mångsidighet: Välj namnlappar som fungerar på olika typer av tyger och plagg. De bör kunna fästa ordentligt på allt från bomull till polyester och även fungera på skor och accessoarer.

Personlig touch: Om du vill ha en personlig touch kan du leta efter namnlappar som erbjuder olika färger, mönster eller symboler för att göra dem unika och lättidentifierade.

Genom att följa denna guide kommer du att kunna välja namnlappar som är både pålitliga och praktiska, vilket hjälper dig att hålla koll på dina kläder och undvika förväxlingar.

Fördelar med namnlappar till kläder

Namnlappar till kläder erbjuder flera fördelar:

Förebygger förlorade kläder: Genom att märka dina kläder med namnlappar minskar risken för att de försvinner eller hamnar i fel händer. Om dina kläder skulle hamna på fel ställe, kan de enkelt returneras till dig.

Förhindrar förväxlingar: Namnlappar gör det lätt att identifiera och skilja dina kläder från andras. Det är särskilt användbart i miljöer som förskolor, skolor, läger eller gym där många människor har liknande kläder.

Sparar tid och pengar: Genom att använda namnlappar minskar behovet av att ersätta förlorade eller förväxlade kläder. Du slipper köpa nya kläder eller spendera tid på att leta efter de som försvunnit.

Ordning och organisation: Namnlappar hjälper till att skapa ordning och organisation i garderoben. Du kan snabbt hitta och identifiera rätt klädesplagg utan att behöva söka igenom en röra av liknande plagg.

Personligt och unikt: Namnlappar kan ge en personlig touch till dina kläder. Du kan välja olika färger, mönster eller symboler för att göra dem unika och skräddarsydda efter din smak.

Hållbarhet och tvättbarhet: Många namnlappar är tillverkade av hållbara material som tål frekvent tvätt och slitage. De sitter på plats även efter upprepade tvättar och torktumling, vilket gör dem långvariga och kostnadseffektiva.

Sammanfattningsvis erbjuder namnlappar till kläder fördelar som förebyggande av förlorade kläder, förhindrande av förväxlingar, sparande av tid och pengar, ordning och organisation, personlig touch samt hållbarhet och tvättbarhet. Genom att använda namnlappar kan du enkelt hålla koll på dina kläder och undvika obehagliga situationer.

Nackdelar med namnlappar till kläder

En potentiell nackdel med namnlappar till kläder är att de kan vara tidskrävande att applicera, särskilt om du har många klädesplagg att märka. 

Det kan kräva tid och tålamod att sätta på namnlappar på varje plagg, vilket kan vara besvärligt och kännas som ett extra steg i tvätt- och klädvårdsprocessen.

 Det kan vara särskilt utmanande om du har små eller otåliga barn som inte gärna sitter stilla under appliceringen.