Stockholm

Guide: Bästa Pizza & Pizzeria på Kungsholmen 2024

För dig som bor på, eller besöker, Kungsholmen finns det massor av läckra pizzerior att välja mellan. Ju fler roliga pizzerior det finns, desto roligare blir det att testa sig fram tills man hittar sin favorit.

Många har ett par olika favoriter bland pizzeriorna på Kungsholmen. Man kanske har en favorit när man är lite mer sugen på en vardagspizza och en annan favorit för de dagar man vill ha lite lyxigare pizza. 

Bästa Pizza på Kungsholmen

Meno Male Kungsholmen

När du är sugen på att äta en pizza med smak av Napoli är detta rätt val av pizzeria. Här är det riktigt läckra och coola pizzaugnar som används och de som baka pizzorna har total koll på vad de sysslar med. 

Här blir man inte besviken, så mycket kan vi lova. Vare sig man är sugen på en pizza med mycket topping eller om man vill ha en enklare variant smakar det gott på denna pizzeria. De bjuder på lyxiga ingredienser såsom portabellosvamp, pecorino, lyxiga salamisorter, sparris och scampi. Inte illa, eller hur?

Corella Pizzeria

Ännu mera lyx kommer här. Denna pizzeria erbjuder pizza enligt en 3000 år gammal tradition och att den är stenugnsbakad gör att dess smak, doft och krispighet håller toppkvalitet. 

Utöver pizza erbjuder de olika typer av kebabrätter och sallader. Allting är fräscht  både vad gäller presentation och smak. Det är också väldigt rimliga priser på maten här och särskilt när man tänker att det är “Stockholmspriser” vi talar om. 

Fuori di Pizza

Här har vi en härlig pizzeria som lyxar till det lite extra genom att erbjuda catering som ett extra plus. Deras pizzor är riktiga små läckerheter som passar alla smaker. Kanske är det så att du är ute efter en pizza med bresaola? Med stark salami och bacon? Kanske lockar potatis och rosmarin?

Om du vill testa desserter kan du välja mellan både tiramisu och goda glassar. 

Trattorian

Detta är en genuin italiensk restaurang som är vackert belägen mitt i Stockholm. Oavsett om du är sugen på en brunch med kompisarna, en söndagsmiddag med familjen eller en middag innan klubben på helgen så är detta ett bra val. 

Välj mellan pizzor, massor av italiensk glass och annan härlig mat. 

Trattoria Villa Romana

Är du sugen på lyxig pizza bakad med Caputomjöl? En pizza där man låter degen kalljäsa i två dygn innan den stoppas in i vedugnen?

En pizza där tomaterna är av sorten San Marzano bara för att göra det hela ännu lyxigare? Då ska du satsa på denna pizzeria. 

Läs mer: Bäst pizza i Stockholm