Stockholm

Guide: Bästa Pizza & Pizzeria på Södermalm 2023

Att ha en bra pizzeria nära tillhands är viktigt för de flesta av oss. Vare sig man äter pizza ofta eller om man endast äter pizza ibland är det mysigt att ha sin kvarters-pizzeria att hämta hem middag från. 

Idag finns det oftast möjlighet att hitta en pizzeria som passar ens smak till 100 %. Du kan välja mellan “vanlig” pizza, vegansk pizza, stenugnsbakad pizza, lyxpizza med mera. 

Bästa Pizza på Södermalm

800 Grader Slice Shop

Här har vi en pizzeria som bjuder på läckra pizzor och i deras utbud finns det tveklöst något för alla smaker. Vill du ha en pizza med kött, såsom exempelvis peperoni, kan du välja det. Vill du hellre ha en fräsch pizza med endast ost, tomatsås och örter kan du istället välja det.

Du kan köpa hela pizzor, eller så kan du välja att köpa en slice eller två. Då det finns flera olika typer av pizzor att välja mellan så kan du köpa ett par stycken olika i form av slices. På så sätt behöver du inte välja den ena eller den andra pizzan, utan du kan få flera olika sorter i mindre format. 

Meno Male Södermalm

Är du sugen på pizza med känsla från Napoli? Då ska du styra kosan mot denna pizzeria. De bjuder på en maffig meny och här får man inte bara den bästa pizzaugnen, utan det är även så att råvaror och pizzabagarna på pizzerian är av toppklass.

Utöver pizza har de även smårätter och desserter på menyn. Det är alltså garanterat att man är nöjd efter att man ätit av deras mat. 

De öppnar mellan 11-12 och stänger mellan 21-22, beroende på vilken veckodag det är. 

TONY’S

Gillar du surdegspizza? Då kommer du att älska Tony’s. Här hittar du lyxiga och fräscha surdegspizzor, men du kan även välja att äta pasta eller sallad. Bland ingredienserna hittar vi bland annat valnötter, picklad rödlök, fikon, citron och pulled pork. 

Öppettiderna är 10:00 – 20:00 vardagar och 11:00 – 20:00 under helgen.  

Omnipollos hatt

För dig som tycker om att kombinera spännande ölsorter med ovanliga pizzor är detta rätt val. Här hittar du nämligen pizzor med exempelvis aprikoser, dadlar, körvel, fänkål och pumpakärnor. 

Deras öppettider är 12:00 – 01:00. 

La Piccola Nonna Pizza

Med läckerheter som blåmögelost blandat med päron , valnötter och lönnsirap står denna pizzeria ut med lyxiga och kulinariska upplevelser som man inte hittar på alla pizzerior i landet. 

De har veganska pizzor för er som vill ha det och det bästa är att de har lyxiga San Marzano tomater på pizzorna.