Skönhet

Bästa Plattborste – Bäst i test

Att hitta den perfekta plattborsten kan vara en utmaning med tanke på den mängd alternativ som finns på marknaden. 

Därför bestämde vi oss för att genomföra ett omfattande test av de mest populära modellerna. Genom noggranna tester, analyser och jämförelser har vi sökt efter borsten som ger det mest önskvärda resultatet. 

I denna genomgång presenterar vi våra rön och avslöjar vilken plattborste som står ut som den obestridliga mästaren.

Testvinnare – Babyliss Babyliss Plattång

Tack vare den egenhändigt utvecklade teknologin AdvancedCeramics kan Babyliss erbjuda en Babyliss Plattång av hög kvalitet. Tången blir snabbt varm och redo att använda.

Specifikationer

 1. Plattång av hög kvalitet
 2. Flera värmelägen att välja mellan

Fördelar

 1. De keramiska plattorna glider smidigt över håret
 2. Stylar håret till den perfekta looken

Remington Straight Brush Plattång

Straight Brush Plattång är en unik produkt som det amerikanska varumärket Remington har tagit fram. Tången ger mjukt, rakt hår på några få minuter. Borstens antistatiska beläggning förhindrar att håret blir frizzigt. De tre olika värmelägena gör så att produkten passar alla typer av hår.

Specifikationer

 1. Verktyget är en kombination av en plattång och en borste
 2. Antistatisk beläggning

Fördelar

 1. Tre värmelägen på 150, 190 respektive 230 grader
 2. Unik produkt

Amika Polished Perfection Straightening Brush

Polished Perfection Straightening Brush från Amika är en keramisk värmeborste som enkelt slätar ut lockigt och vågigt hår. Den maximala temperaturen är 230 grader, vilket gör att den lämpar sig för alla typer av hår. Med hjälp av infraröd värme går stylingen mycket snabbt.

Specifikationer

 1. Temperaturlås gör så att värmen håller en jämn nivå
 2. Slätar ut håret skonsamt

Fördelar

 1. Motverkar frissighet
 2. Bibehåller hårets naturliga fuktighet

ghd Glide Professional Hot Brush

Värmeborsten GlideProfessional Hot Brush från ghd förvandlar på några minuter torrt och frissigt hår till ett vackert och mjukt hårsvall. Den keramiska borsten slätar ut håret på bara några minuter.

Specifikationer

 1. Maximal temperatur på 185 grader
 2. Keramisk borst

Fördelar

 1. Enkel att använda
 2. Perfekt resultat

Dafni Hot Brush Power

Hot BrushPower från Dafni är en smidig men ändå väldigt effektiv värmeborste som enkelt slätar ut håret tack vare den senaste keramiska teknologin. Värmen fördelas jämnt över hela borsten, vilket både är skonsamt och tidseffektivt. Resultatet blir ett glansigt, mjukt och följsamt hår som är enkelt att vårda och att styla.

Specifikationer

 1. Skonsam
 2. Hettas upp till 185 grader

Fördelar

 1. Enkel att använda
 2. Passar all typer av hår

Köpguide: Vad du ska leta efter när du väljer bra plattborste

Att hitta rätt plattborste kan göra underverk för ditt hår, men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja. Följ denna steg-för-steg guide för att säkerställa att du väljer den bästa plattborsten för dina behov.

1. Bestäm ditt behov

Hårtyp: Olika borstar passar olika hårtyper. Har du tjockt, lockigt hår? Eller kanske tunt och rakt? Välj en borste som är specifikt utformad för din hårtyp.

2. Materialval

Borsthår: Nylon, naturborst eller en kombination? Naturborst, såsom vildsvinsborst, kan vara skonsammare och sprida hårets naturliga oljor för en glansig finish, medan nylon kan vara mer hållbart och effektivt på tjockt hår.

Handtag: Välj ett handtag som känns bekvämt. Många föredrar trä eller bambu för dess hållbarhet och miljövänlighet.

3. Design och storlek

Storlek spelar roll, särskilt om du planerar att ta med borsten på resor eller vill ha den i din handväska. Överväg också borstens form – vissa har en rundad botten medan andra är helt platta.

4. Ventilation

För dem som använder plattborsten samtidigt som de fönar håret är en ventilerad borste optimal. Den låter varmluft cirkulera genom borsten, vilket kan påskynda torkningstiden.

5. Varumärke och pris

Medan dyra borstar ofta har hög kvalitet, finns det många prisvärda märken som erbjuder utmärkt kvalitet. Läs recensioner och jämför produkter innan du fattar ett beslut.

6. Omdömen och rekommendationer

Titta på online-recensioner, fråga frisörer eller vänner om deras rekommendationer. Äkta användarfeedback kan ge insikt om borstens prestanda över tid.

7. Extrafunktioner

Vissa plattborstar kommer med extra funktioner som joniserande teknik (för att minska friss) eller inbyggd värme. Bedöm om dessa funktioner är viktiga för dig.

Avslutningsvis: Kom ihåg att den bästa borsten för dig kanske inte är den dyraste eller den mest populära. Det viktigaste är att den passar ditt hår och dina behov. Genom att följa denna guide kan du göra ett informerat val och investera i en borste som kommer att tjäna dig väl på lång sikt.

Fördelar med plattborste

En plattborste, ofta känd för sin rektangulära form och täta borsthår, har flera fördelar som kan göra den till ett värdefullt verktyg i ditt hårvårdsarsenal. Här är några av de främsta fördelarna:

1. Mångsidighet: Plattborstar är lämpliga för nästan alla hårtyper – från tunt till tjockt och rakt till lockigt.

2. Glans: Täta borsthår hjälper till att fördela hårets naturliga oljor från rötterna till topparna, vilket ger en naturlig glans.

3. Mindre friss: Täta borsthår kan hjälpa till att släta ut hårfibrer, vilket minimerar frissighet och gör håret mer hanterbart.

4. Skonsam: Den platta designen och jämnt fördelade borsthår kan minska risken för att bryta eller skada håret jämfört med andra borsttyper.

5. Fördelar vid styling: Plattborstar är utmärkta för att skapa en rak och slät finish när man föntorkar håret.

6. Scalp Massage: När du borstar kan borsthåren massera hårbotten, vilket kan öka blodcirkulationen och främja hårväxt.

7. Avlägsnar tovor: Deras design gör dem särskilt effektiva för att varsamt avlägsna tovor och knutar utan att orsaka onödig skada eller smärta.

8. Jämn värmedistribution: För dem som använder en värmeaktiverad plattborste (som en uppvärmd rakborste), erbjuder den platta designen en jämnare värmefördelning jämfört med andra borsttyper.

9. Hållbarhet: Många plattborstar är konstruerade för hållbarhet, med robusta material som kan stå emot regelbunden användning över tid.

Oavsett om du letar efter ett verktyg för daglig hårvård eller för specifika stylingbehov, kan en plattborste vara ett utmärkt val tack vare dess många fördelar.

Nackdelar med plattborste

Nackdel med Plattborste:

Ansamlas snabbt med smuts och olja: På grund av den täta konstruktionen av borsthår på en plattborste kan den snabbt samla på sig hårprodukter, döda hudceller, naturliga oljor och annan smuts. 

Om borsten inte rengörs regelbundet kan detta leda till att man borstar tillbaka smuts och gamla produktrester i håret, vilket potentiellt kan göra håret fetare snabbare eller orsaka hårbottenproblem. 

Därför är det viktigt att rengöra plattborsten noggrant och regelbundet för att bibehålla en optimal hygien.