Göteborg

Guide: Bästa Ramen & Pho i Göteborg 2023

Ramen-Göteborg

Är du intresserad av att testa på ramennudlar eller vet du redan med dig att du älskar det och vill hitta den bästa ramenrestaurangen i Göteborg?

Här guidar vi dig till Göteborgs bästa och mest populära ramenställen för en intensiv smakupplevelse.

Bästa Ramen & Pho i Göteborg

Ramen-Ya

Inne på Linnéplatsen i Göteborg hittar du ingen mindre än Ramen-Ya, en japansk restaurang som fokuserar på just ramen av alla olika sorter och smaker.

Hit kan du gå om du vill smaka riktig japansk mat och äta handgjorda nudlar från grunden.

Alla råvaror håller en mycket hög kvalitet och soppor tillagas med buljong som förberetts i hela tolv timmar för bästa möjliga upplevelse och smaker som är autentiska.

Vietnamhaket Saluhallen Briggen

Vietnamhaket passar utmärkt för dig som befinner dig i Göteborg och som vill äta god mat när du är på språng.

Vietnamhaket erbjuder mycket god vietnamesisk mat som är tillagad på traditionellt vis och här kan du både slå dig ner eller ta med dig maten till jobbet eller hemmet.

Om du inte har vägarna förbi Briggen (eller bor i en annan del av Göteborg) kan du också hitta Vietnamhaket vid Stampen eller Femman.

Asian Xpress

Shoyu, miso eller super spicy ramen? Hos Asian Xpress kan du ta del av en rad olika ramensoppor som passar alla smaklökar och behov.

Asian Xpress erbjuder både hemkörning, take away och möjlighet att slå sig ner i restaurangen för en stunds avkoppling, god mat och dryck.

Här får du maträtter som är tillverkade med de bästa råvarorna och där alla rätter är fria från MSG.

Zozaki

Inne på Stora Nygatan 3 i Göteborg kan du få ta del av japansk mat som har tillagats med stor omsorg, känsla för tradition och med färska och fräscha råvaror.

Hos Zozaki kombinerar man gamla traditioner med ett nytänkande som får restaurangen att kännas fräsch och spännande.

Steamy Phở

Steamy Phở erbjuder både take away, lunch och a la carte för den som vill njuta av en god middag i Göteborg.

Restaurangen erbjuder den klassiska och mycket populära nudelspooan Phở, men har också en rad andra rätter på menyn, t.ex. krispig crepe med friterade räkor eller mangosallad med kyckling.

Amoshi

Har du vägarna förbi Kyrkogatan 31 och älskar all typ av asiatisk mat? Då rekommenderar vi ett besök hos Amoshi.

Amoshi är en modern och mycket trevlig restaurang som bjuder på allt från milda till mer kryddiga rätter, så att det finns något som passar för alla typer av behov.

Här kan du välja mellan traditionell ramensoppa, men också signaturrolls eller wokade godsaker av alla dess slag.

Vi Viet

Vi Viet är en mycket liten restaurang med stora smaker och som helt klart är värd att besöka om du befinner dig eller bor i Göteborgsområdet.

Vi Viet har både förrätter, huvudrätter och efterrätter på menyn, där bland annat vietnamesiskt droppkaffe serveras.

Bland huvudrätterna hittar du bland annat Pho Bo, vilket är en nudelsoppa som består av bandnudlar, färska örter och skivad oxfilé (veganska alternativ finns).