Stockholm

Guide: Bästa Ramen & Pho på Södermalm 2024

Ramen-Södermalm

Att hitta ett riktigt bra ramenställe inne på Södermalm i Stockholm är inte speciellt svårt, eftersom det finns ett flertal bra att välja mellan.

Söder erbjuder en rad professionella och trevliga restauranger för dig som är sugen på japanska kryddor och smaker och som samtidigt vill ta ett glas vitt, en öl eller en svalkande läsk.

Bästa Ramen på Södermalm i Stockholm

AI Ramen Sofia

På Erstagatan 22 inne vid Medborgarplatsen hittar du den fina restaurangen AI Ramen där traditionella japanska rätter kombineras med moderna tekniker och upplägg.

AI Ramen öppnade upp sina dörrar i september år 2015 och bara ett år senare lyckades de kamma hem Gulddraken 2016 för bästa budget restaurang.

Hos AI Ramen kan du njuta av goda handgjorda ramennudlar av alla dess slag och hittar även siders som friterad kyckling eller edamame.

Blue Light Yokohama

Hos Blue Light Yokohama kan du ta del av japansk ”soulfood” när den är som allra bäst.

Restaurangen är mycket populär hos befolkningen och hit strömmar även turister för att ta del av de goda ramensopporna och maträtterna.

Under söndagar och måndagar är det bara ramen som står på menyn, vilket passar för den som vill ha ett riktigt stort utbud och mat av hög kvalitet.

Tonari Ramen

På Folkungagatan 67 hittar du en av Södermalms bästa ramenrestauranger.

Hos Tonari Ramen möts du inte bara av trevlig personal och en service i toppklass, utan du kan också njuta av riktigt god mat med en intensiv smakupplevelse.

På menyn hittar du ett flertal klassiska ramensoppor, t.ex. miso och tonkotsu ramen som består av en vitfärgad buljong som har kokats med hjälp av fläskben för att få till en fantastiskt härlig smak.

Raamen

Söker du efter en fin restaurang som bjuder på smaker från japan är det Raamen som du bör besöka.

Denna ramenrestaurang ligger beläget inne på Söder i Stockholm och lagar mat på traditionellt vis och alltid från grunden.

Hos Raamen kan du bland annat hitta veganska ramensoppor, men också ramen med kött, kyckling eller fisk.

Raamen har även alkoholtillstånd, vilket innebär att du med fördel kan ta en välsmakande och god dryck medan du väntar eller i samband med din mat.