Ramennudlar har blivit en riktigt het och spännande maträtt som allt fler intresserar sig för och i Stockholm hittar du en rad med bra restauranger att välja mellan.
Vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln och guidar dig till Stockholms absolut finaste pärlor för den som är sugen på de kryddiga och smakrika japanska nudlarna.
Bästa Ramen & Pho i Stockholm
AI Ramen Klara
AI Ramen är en mycket populär och uppskattad ramenrestaurang som du hittar på både Norrmalm såväl som på Söder.
Här kan du njuta av goda och smakrika soppor av alla dess slag och kombinera detta med en uppfriskande drink.
Take Ramen
I hjärtat av Vasastan hittar du restaurang Take Ramen, som fokuserar på att ta fram den allra finaste och godaste buljongen till sina nudelsoppor.
Här kan du njuta av goda och vällagade ramennudlar alla dagar i veckan och hittar även glutenfria alternativ för den som önskar.
Totemo Ramen
Totemo Ramen är en ramenrestaurang som ligger mycket centralt och där man har valt ut alla ingredienser och maträtter med hjärtat.
Hos Totemo Ramen är det endast handgjorda nudlar som gäller och här kan du välja mellan färdiga rätter eller komponera ihop ditt alldeles egna middags-kit.
Tokyo Ramen
Kom in till Tokyo Ramen i Stockholm och ta del av de allra bästa smakerna som Japan har att erbjuda.
Här får du en japansk smakupplevelse utöver det vanliga och kan njuta av en lugn och stillsam atmosfär.
Rawbata
Middag, lunch eller brunsch? Hos Rawbata kan du ta del av många fantastiska och smakrika rätter från Japan.
För den som är sugen på starters erbjuds bland annat kammussla, ostron eller dumplings, medan den som vill äta en större middag kan njuta av någon av Rawbatas fina ramensoppor.
Saigon Stories
Är du sugen att testa på vietnamesisk pho? Då är det Saigon Stories i Stockholm som du ska vända dig till.
Saigon Stories är en restaurang som fokuserar på vietnamesisk street food och som erbjuder en rad olika rätter för alla smaklökar.
Ramen Ki-Mama
Gillar du riktiga original rekommenderar vi att du svänger förbi Ramen Ki-Mama på Birger Jarlsgatan 93 i Stockholm.
Ramen Ki-Mama är nämligen stadens första och bästa ramenrestaurang om du frågar invånarna själva.
Phở & Bún
Ta del av det vietnamesiska köket där du kan njuta av hälsosam mat med rena och fina smaker.
Phở & Bún är en restaurang som erbjuder smakrik mat som är rik på mineraler och vitaminer och som tillagas precis på samma sätt som i hemlandet.
Blue Light Yokohama
Blue Light Yokohama är ett utmärkt alternativ för den som är sugen på ramen i Stockholm.
Under söndagar och måndagar är det endast Blue Light Yokohamas ramen som står på menyn och du kan välja mellan en rad smakrika och goda soppor.
Raamen
På Raamen kan du äta klassisk ramen med en liten tvist.
Här har man nämligen valt att ta det ursprungliga receptet, men skapa sin alldeles egna version där buljongen har fått koka i hela 18 timmar för bästa smakupplevelse.
Vad är ramen?
Enkelt förklarat kan man säga att ramen är en japansk nudelsoppa som består av många kolhydrater och mycket fett.
Nudelsoppan ger en mycket intensiv och god smakupplevelse och kan kombineras med både grönsaker, kött och ägg.
Orsaken till varför maträtten har fått sitt namn är för att nudlarna som används kallas för just ramen.
Buljongen till soppan kan tillagas på olika vis och med olika ingredienser, medan nudlarna alltid består av vatten, salt och vetemjöl.
Man kan också använda Kansui för att ge nudlarna sin gulaktiga färg, såväl som ägg.
Vilka olika typer av ramen finns det?
Det finns flera olika typer av ramensoppa att välja mellan och de olika varianterna är framtagna med olika ingredienser som tillför olika smaker.
Shoyu-ramen
Shoyu-ramen är en soppa vars buljong är tillverkad på en koncentrerad och mycket intensiv sojabas.
Miso-ramen
Till Miso-ramen har man använt sig av misopasta, vilket är en pasta som är tillverkad av fermenterade sojabönor som ger den unika smaken.
Shio-ramen
Shio-ramen lämpar sig för dig som inte vill ha en allt för kryddig smakupplevelse, då soppan främst är tillverkad med hjälp av fiskbuljong och salt.
Tonkotsu-ramen
Tonkotsu-ramen är framtagen av fläskben som har fått koka i många timmar och som ger en vit, men kraftfull, buljong.