Åre

Guide: Bästa Restauranger i Åre 2023

Du har alltid höga förväntningar när du äter på restaurang. Inte nog med att maten ska smaka bra vill du även bli trevligt bemött och få bra service.

Därför har vi i den här texten listat de allra bästa restaurangerna i Åre som du bara måste besöka.

Bästa restaurangerna i Åre

Liten Krog

Precis vad namnet avslöjar är det här en liten restaurang inne i centrala Åre. I restaurangens mysiga lokaler kan du avnjuta allt från en god pizza till en perfekt tillagad köttbit.

Ett graciöst utbud av goda maträtter, men också en dryckesmeny som skvallrar kvalité. Liten Krog serverar allt från en smakrik Gin & Tonic till flera olika alkoholfria alternativ. Dessutom är personalen supertrevlig!

Crêperie & Logi

Den här ligger mitt i byn och nära till det mesta. Här kan du framför allt få en smaskig crepes serverad, toppad med lokala råvaror från Jämtland.

Som namnet skvallrar om är den här restaurangen specialiserade på crepes. Det är alltid ett gott tecken och betyder att kockarna verkligen har bra koll på maträtten. Ett måste att testa!

Restaurang Vinbaren

Bara att se restaurangen från utsidan får dig att vilja gå in. Den hemtrevliga och fräscha fasaden vittnar verkligen om ett mysigt ställe att avnjuta en måltid på.

Här serveras råvaror från världens alla hörn, och restaurangen är specialiserad på flera mindre rätter att tugga på till ett gott glas vin. Det är alltid högt tryck här så det gäller att boka sitt besök i förväg.

Prima Pasta – Åre

En italiensk take away-restaurang, men som också har bordsplatser inne i lokalen. I enlighet med restaurangens namn är det pasta som är grejen här.

Här finns flera goda pastarätter men också pizza eller sallader för den som är sugen på någonting annat. Öppet varenda dag året om. Bara det är toppen!

Supper Åre

Den här restaurangen startades i Åre men har spridit sig till både Stockholm och Gotland. Och det är verkligen lätt att förstå varför.

Restaurangen är belägen i Villa Tottebos anrika lokaler med flera goda rätter på menyn. Eller vad sägs om en krispig rödräka och därefter en god cheesecake gjord på vit choklad till efterrätt?

Supper har det mesta – allt från fisk till kött men också vegetariska alternativ.

Restaurang Stationsvägen 16

Här hittar du en restaurang med vällagad och enkel mat som sitt signum. På Stationsvägen 16 kan du avnjuta en god hamburgare eller en krämig oxfilépasta, bland flera alternativ.

Är du efter maten sugen på lite fest är det här stället för dig. Öppet till klockan 02.00 med flera goda dryckesalternativ i baren.