Halmstad

Bästa Restauranger i Halmstad 2024

Här kommer vi att gå igenom de bästa restaurangerna i Halmstad. Eftersom Halmstad är en storstad är det inte alltid så enkelt som turist att hitta den bästa restaurangen.

Nedan följer därför sju av våra bästa tips på restauranger i Halmstad.

Bästa restauranger i Halmstad

Fridolfs krog

Komfort är ordet som används för att beskriva Fridolfs Krog i hjärtat av Halmstad. Här kan gästerna njuta av vällagad, ren och smakrik mat i rum med tegel-, trä- och rottingtema.

Menyerna är säsongsbetonade och köket använder närproducerade svenska råvaror i den största mån det går.

Pio

Det K-märkta huset på Pio Matsal & Bar byggdes på 1850-talet och har också blivit Halmstad bistrons signum. På Pio Matsal & Bar strävar de efter en matupplevelse som kombinerar väl utvalda läckra drycker med oförglömliga smaker.

De bryr sig också mycket sina kundrelationer. Det är tydligt att personalen tar ditt besök på stort allvar och de som jobbar där uppskattar det. De har en levande meny året runt och visar också stor respekt inför hanteringen av råvaror.

Matkvaliteten är mycket hög och som gäst kommer du definitivt inte att bli besviken, varken gällande maten eller trivseln på restaurangen.

Restaurang Yoss

Yoss Restaurang serverar minst tre olika rätter måndag till fredag ​​mellan 11.00 och 14.30. Alltid finns det ris, en pasta och en potatisrätt att välja på. Vällagade köttbullar, potatis, gräddsås och lingon till barnen. Det här gör att Restaurang Yoss lämpar sig väl för både barnfamiljer och ett restaurangbesök för vuxna par.

Restaurang Yoss är en internationell restaurang med något som kallas för ”cross cooking” kök. Du hittar därför mångsidiga maträtter med inspiration från hela världen. På menyn finns både traditionella och internationella rätter innehållande bland annat skaldjur, fisk och kött.

Söderfamiljen

I södra Halmstad, inte långt från havet, finns en liten men charmig och trevlig kvarterskrog med utsökt och intressant mat och tjusiga bakverk. My Djurberg och Johanna Norström äger stället och ännu fler kvinnor jobbar i kök och med serveringen.

Att sitta på uteplatsen vid Nissans långsamt rinnande vatten, eller mellan skojiga bord med cyklar som väggdekoration är alltid lika bekvämt.

Du känner dig nämligen väldigt hemma när du besöker Söderfamiljen, av någon anledning.

Hummër Grill och Bar

Det här är en bar och grill som är ett nyare tillskott på barscenen i Halmstad. Grillen erbjuder kött av högsta kvalitet, vilket gör att du inte blir besviken på maten.

Det är också en bar med känsla för gästerna. I baren hittar du dessutom ett stort urval av tillbehör och drycker till maten.

Restaurang Jarlen

Bistro Jarlen har anor från 50-talet och det är en fransk gemenskapskrog intill Halmstads teater. Köket tillagar rätter influerade av svensk och fransk matkultur, som du kan njuta av i den rustika miljön eller på uteplatsen.

Här är passionen för Frankrike, vin och förstklassiga råvaror mycket påtaglig och inlevelserik.

Restaurang Salt

Vid stranden av Tylösand hittar du Restaurang Salt. I sitt oöverträffade läge möter havet stranden och människor i en atmosfär som är något unikt för Salts signum. Här kan du njuta av mat och vin under den sakta nedgående solen vid Tylösandsbukten.

Restaurangen har dessutom 160 sittplatser inomhus och 75 sittplatser på soldäck. På soldäcket finns det även finns 20 solstolar. Baren och loungen har 45 sittplatser och det går bra att boka restaurangen till företagsevent eller liknande.