Stockholm

Guide: Bästa restauranger på Östermalm 2023

Stockholm är en av Sveriges mest restaurangtäta städer. Befinner du dig på stadsdelen Östermalm och är i behov av en god bit mat kan du i denna artikel läsa mer om några av de bästa restaurangerna som finns på Östermalm.

Bästa restauranger på Östermalm

Gastrologik

Ägarna av restaurangen Gastrologik heter Anton Bjuhr och Jacob Holmström. De är båda erfarna och utbildade inom restaurangvärlden och har med deras expertis, utbildning och svenska råvaror tagit fram en meny som håller hög kvalitet.

Det som är unikt med denna restaurang är att de inte har någon fast meny eftersom de låter producenterna bestämma råvaror baserat på säsong.

På Artillerigatan 14 finner du restaurangen Gastrologik.

Ekstedt

På Humlegårdsgatan 17 finner du restaurang Ekstedt som öppnade sina dörrar år 2011.

Restaurangen drivs av den kända TV-kocken Niklas Ekstedt.

På deras meny finner du maträtter som är inspirerade av det nordiska köket. Ingredienserna är noga utvalda och anpassade efter vad som finns att tillgå för årstiden.

Brasserie Bobonne

Är du ute efter en restaurang som känns som en fransk kvarterskrog kan Brasserie Bobonne vara värd ett besök.

På deras meny finner du klassiska franska rätter såsom Boeuf Bourguignon, Moules A La Créme, och Chèvre chaud.

Du finner restaurangen på Storgatan 12.

Copine

På Kommendörsgatan 23 finner du restaurang Copine. Denna restaurang erbjuder en meny som är inspirerad av det franska, europeiska och medelhavsköket. Dessutom har de en bred meny vad gäller viner.

Restaurangen drivs av trion Jacob Nermark, Jonathan Mattsson och Jim Hammargren som har ett flertalet restauranger i Stockholm.

Restaurang Hantverket

På Sturegatan 15 finner du restaurang Hantverket. De har ett brett utbud på olika maträtter på deras meny. Till exempel laxtartar med chilimajonnäs, kantarellsmörgås med löjrom och gravad hälleflundra med yoghurt.

Coco & Carmen

Oavsett om du är sugen på lunch eller middag så kan du välja mellan många lockande maträtter på restaurang Coco & Carmen.

Förutom att de har en fast lunchmeny så har de också en bred middagsmeny som serveras tisdag till och med lördag.

Hillenberg

Sist men inte minst har vi restaurang Hillenberg som även den drivs av kocken Niklas Ekstedt som vi nämnde högre upp i texten.

På restaurangen finner du en meny som är inspirerade av det sydeuropeiska köket med vissa inslag av det skandinaviska köket.

Läs mer: Bästa restauranger i Stockholm