Umeå

Guide: Bästa Restauranger i Umeå 2023

Restauranger Umeå

Det spelar ingen roll om du är på besök eller bor i Umeå det finns alltid nya måltider att prova. Umeå vimlar nämligen av restauranger av hög klass.

I staden kan du hitta vinbarer, mysiga ställen för lunch eller restauranger som ger dig en fantastisk smakupplevelse. Det finns något som passar alla.

Här nedanför har vi beskrivit några av de restaurangerna vi anser håller högst klass i Umeå just nu. Förhoppningsvis kommer det här göra ditt restaurangval enklare.

Bästa restauranger i Umeå

Hunger och Törst

I centrala Umeå på Vasagatan hittar vi restaurangen Hunger och Törst. Restaurangen har en organisk meny och ligger precis intill älven.

Hunger och Törst arbetar med de finaste råvarorna för att skapa fantastiska rätter. Det här gör att de anpassar sin meny efter tillgängliga råvaror.

Köksbaren

Det är ägarna Jacob och Peter som grundat gastrobaren med namnet Köksbaren. Gillar du att äta högklassig mat i en trevlig miljö så är Köksbaren ett bra alternativ för dig.

Här arbetar personalen med riktigt fina råvaror. Eftersom restaurangen har hård krav på leverantörer samt gårdar kan vet du att produkterna är av bra kvalitet.

Gotthards Krog

Redan på 1800-talet la Gotthard Zetterberg grunden för den restaurang som idag går under namnet Gotthards Krog.

Eftersom Zetterberg gjorde många resor går det idag att se spår av det i inredningen, maten samt i drycken som serveras.

Restaurangen arbetar hårt med att skapa en hållbar framtid där smakupplevelserna stannar kvar hos besökaren.

Tapas Bar Deli

År 2005 startade restaurangen Tapas Bar Deli i centrala Umeå. Restaurangen vill med hjälp av sin mat skapa glädje samt gemenskap.

Här äter du små rätter, antingen var för sig eller tillsammans som en större rätt. Maten är dessutom inspirerade från den spanska matkulturen.

Harlequin

Restaurangen Harlequin har samma ägare som Hunger och Törst. Precis som i deras andra restaurang är råvarorna i fokus här.

Utöver råvarorna lägger de även stort fokus på service. Besökarna ska alltid få en bästa upplevelsen samt maten på den här lekfulla restaurangen samt vinbaren.

Bodegan

Vinrestaurangen Bodegan har en strategiskt bra plats på Storgatan. Här kan du förvänta dig en avslappnad stämning.

Hos Bodegan står ett roligt samt varierat vinutbud i fokus. När det kommer till maten är det råvaror som alltid håller hög kvalitet.

Restaurangen har en bakgatsentre vilket gör att den är en av Umeås mest anonyma restauranger.

Tonka Bistro Café

Restaurangen Tonka Bistro Café är systerrestaurangen till Tonka Strandvägen. Här blir du serverad mat av hög kvalitet med god dricka till.

Restaurangen arbetar med råvaror som till stor del är närproducerade samt ekologiska. Menyn kan därför varierar beroende på vilka råvaror som är tillgängliga under säsongen.

Rex Umeå

Restaurangen Rex flyttade in i sina lokaler redan år 1996. Sedan det har restaurangen bedrivit sin verksamhet i samma lokal.

I lokalerna har Rex ett flertal olika restauranger som alla har sina egna menyer. De har även alla sina egna koncept.

Rex bedriver inte bara en restaurang utan även bar, festvåning samt konferensverksamhet. Det här gör att det finns något för alla.