Västerås

Bästa Restauranger i Västerås 2023

Restauranger Västerås

Är du fast boende i Västerås eller bara på genomresa så behöver du förr eller senare besöka en restaurang för mat.

Västerås har ett stort utbud av högklassiga restauranger och här nedanför har vi gått igenom nio av dem.

Bästa restauranger i Västerås

Restaurant Essence counter dining

Hos Restaurant Essence counter dining får du som besökare en mycket exklusiv upplevelse. Det finns nämligen endast tio sittplatser i restaurangen.

Du kommer sitta vid köksbänken och därmed ha uppsikt över kockarna när de förbereder din mat. Personalen serverar sedan alla besökarna samtidigt.

Menyn består av tio rätter som kan förändras något från dag till dag.

Kajplats 9

I ett tegelhus vid hamnen hittar vi brasseriet Kajplats 9. Här kan du som besökare njuta av god mat samtidigt som du kan njuta av Mälarens skönhet.

Råvarorna hämtas från hav och sjöar vilket gör att de har en meny med fokus på fisk samt skaldjur. Men du hittar även husmansklassiker och säsongsanpassade kötträtter.

Frank

Restaurangen Frank anses av många vara en av de finaste matställena i Västerås. Lokalen är lite och intim vilket ger besökarna en privat stämning.

Frank har ett koncept som de kallar Frank Rule. Det här innebär att du som besökare blir serverad en meny du inte fått se eller bestämma innan.

NOM

På Storgatan hittar vi den mysiga restaurangen NOM. Restaurangen är inredd i en rustik och historisk miljö.

Som besökare kan du både äta och dricka gott hos NOM. De erbjuder vällagad mat på bra råvaror och har ett bra utbud av viner.

Nya Hattfabriken

År 2011 öppnade den nya kvarterskrogen Nya Hattfabriken i Västerås. Målet var att bli den klassiska kvarterskrogen som hela staden ville besöka.

Idag serverar de sina besökare mat som inspirerats av Tore Wretmans svenska matarv samt europeiska klassiker.

Blackstone Steakhouse Västerås

Utöver Västerås så finns Blackstone Steakhouse i flera städer runt om i Sverige. Personalen serverar maten på stekheta lavastenar vilket ger kunderna en unik upplevelse.

Blackstone Steakhouse lägger stor vikt på att vara mer än en grillrestaurang. De arbetar därför med råvaror av absolut högsta kvalitet vilket besökarna märker på maten.

Restaurang Pråmen

Precis vid Mälaren hittar vi Restaurang Pråmen. Restaurangens placering ger besökarna en häpnadsväckande utsikt under sitt besök.

Här arbetar personalen med inspiration från havet och närområdet. De brinner för att respektera råvaror och har dessutom en örtodling på taket.

Bra Hak Burgers

Restaurangen Bra Hak öppnade sina dörrar år 2011 och har sedan dess utvecklats samt expanderat. Haket har en systerrestaurang som fokuserar på burgare samt takeaway.

På Bra Hak kan du njuta av en god napolitansk pizza eller härliga burgare. Personalen lägger ner stor kärlek och passion i rätterna samt att de arbetar med de bästa råvarorna.

Bra Hak har en lugn och trivsam stämning som gör att besökarna känner sig bekväma. Det är ett utmärkt hak för god mat tillsammans med personer du tycker om.

Djäknebergets Restaurang

På toppen av Djänkeberget hittar du Djänkebergets Restaurang. Här får du som kund njuta av både god mat och en fantastisk panoramavy över centrala Västerås.

Det är samma familj som drivit restaurangen sedan år 1989 och nu är det bröderna Jiri och Tommy Ondracek som ansvarar för Djänkebergets Restaurang.

Restaurangens mest populära rätt är Gösen men menyn är inspirerad av svenska huvudråvaror men med internationella influenser.