Stockholm

Guide: Bästa restauranger i Älvsjö 2024

Älvsjö är en av Stockholms äldsta förorter. Här finns en stor internationell anläggning för mässor och konferenser. 

Det gör att det under hela året vistas ett stort antal besökare från hela världen i Älvsjö. Restaurangerna i området speglar i stor utsträckning det.

Aloë

Restaurang Aloë är en riktig lyxkrog i Älvsjö. Den är inte bara erkänd nationellt utan 2020 fick den sin andra Michelin-stjärna, vilket gör att den sticker ut som en av landets främsta någonsin.

Hit åker du om du vill göra som åtskilliga Nobelpristagare har gjort genom åren och avnjuta mat i absoluta världsklass. Däremot måste du alltid boka bord eftersom den här populära krogen inte tar drop-in.

Du hittar den här topprestaurangen på Svartlösavägen i Älvsjö.

Shinto Restaurang

Här äter du både lunch och middag alla dagar i veckan. En klassisk sushi-restaurang där man också kan beställa take away.

Ligger på Solberga hagväg mitt i centrala Älvsjö. Det gör att den här restaurangen är särskilt populär bland gäster som är på väg till eller ifrån pendeltåget.

TESO Sushi & Ramen

Ytterligare en sushi-restaurang i centrala Älvsjö. Men den här restaurangen har också riktat in sig på trendiga och populära ramen (japansk nudelsoppa).

Det är öppet alla dagar i veckan och restaurangen satsar på att ge alla gäster en hel-japansk upplevelse. Vilket inkluderar en inredning som de lagt ner extra energi och tanke på.

Grappolo D’uva Ristorante

Mitt på Älvsjö torg ligger Grappolo D´Uva Ristorante som är en helt italiensk restaurang. Här hittar du alltifrån antipasti till rejäla pastarätter på menyn.

Restaurangens namn betyder klase vindruvor, och när du tittar på vinlistan så anar du varför. Ett stort utbud av italienska viner av hög kvalitet. Populär uteservering med infravärme som är öppen stora delar av året och dessutom möjlighet till avhämtning.

Texas Longhorn Älvsjö

Klassiska Texas Longhorn finns på ett antal platser i Stockholm. Sedan en tid tillbaka hittar du det här populära konceptet även i Älvsjö. Närmare bestämt på Götalandsvägen.

Traditionella hamburgare och kötträtter med inspiration från Texas serveras tillsammans med ett bra utbud av både öl och vin. Glöm inte att prova den klassiska chilin som kedjan är känd för.

Läs mer: Bästa restaurang i Stockholm