Kungälv

Guide: Bästa restauranger i Kungälv 2023

En guide för dig som är ute efter att äta en god middag eller lunch i Kungälv.

I staden finns en stor variation av restaurangen och garanterat något som passar alla smaklökar. Därtill även restauranger med vegetariska och veganska alternativ.

Bästa restauranger i Kungälv

Kallisto

Hos mysiga restaurang Kallisto genomsyras atmosfären av Grekisk matkultur. Namnet Kallisto är i själva verket hämtat från Grekisk mytologi och är namnet på en gudinna som var Zeus kärleksintresse.

På menyn hittar du grekiska klassiker som meze och tapas. Därtill finns även större rätter och något för barnen. Du kan enkelt boka bord direkt på deras hemsida.

Zao Street Kitchen

Är du sugen på asiatisk street food är Zao Street Kitchen värt ett besök. De är specialiserade på välsmakande klassiska asiatiska maträtter och på menyn hittar du allt från populära bowls till vårrullar.

Asiatisk mat är känd för att ofta vara vegetarisk. Och Zao Street Kitchen håller såklart fast vid den mattraditionen. Är du vegetarian finns här många alternativ att välja mellan.

Mantram Kungälv

När du vill ha äkta indisk mat är restaurang Matram värt ett besök. De använder sig av färska råvaror och kryddor med hög kvalitet och har en meny med hälsosam indisk mat.

Det finns både lunchmeny och kvällsmeny och såklart kan du också beställa mat på take away. Hos Matram smakar maten verkligen så som indisk mat ska smaka.

Jenin grill Kungälv

Restaurang Jenin grill lagar främst mat från Mellanöstern, men på deras meny finns även en del rätter hämtade från övriga världen.

Det finns flera vegetariska alternativ på menyn och även mindre rätter som passar för barnen.

Hamburgerbar Oskar

Precis som namnet skvallrar om hittar du ett stort utbud av olika hamburgare på menyn hos Hamburgerbar Oskar. Därtill även vegetariska hamburgare.

Men det är inte allt utan hos Hamburgerbar Oskar kan du även få pizza, kebabrullar och sallader.

Wan Hao Sushi

Restaurang Wan Hao Sushi är en mindre restaurang i Kungälv som är värt ett besök av alla sushiälskare. På menyn hittar du såklart klassisk nigiri och maki sushi.

Utöver sushi finns det även en handfull andra klassiska asiatiska maträtter att välja mellan. Givetvis finns här finns också något för dig som är vegetarian eller vegan.