Mariestad

Guide: Bästa restauranger i Mariestad 2023

Den lilla staden Mariestad, belägen vid Vänern har många fina restaurangupplevelser att bjuda på. Allt från libanesisk mat till och restauranger med spännande vilträtter på menyn.

Här nedan guidar vi dig igenom några av staden absolut bästa restauranger som är värda ett besök.

Bästa restauranger i Mariestad

Restaurang KingFisher

År 2006 slog KingFisher upp portarna till sin moderna restaurang. Här bjuds du på en middagsupplevelse i hög klass.

De beskriver sig själva som en viltrestaurang som lagar mat på bara de bästa råvarorna.

Restaurang KingFisher är också det självklara valet för dig som älskar whisky. De bygger nämligen sin egen whisky, i två olika varianter.

Sill & Dynamit

Alla sillälskare titta hit! Här är den ultimata restaurangen för dig som inte tycker att det räcker att bara äta sill vid jul och midsommar.

På menyn finns också olika fisk- och kötträtter. Det finns dessutom en spännande säsongsmeny som uppdateras med jämna mellanrum.

Sand Meza & Lounge

Restaurang Sand Meza & Lounge ligger i toppen av libanesisk mat i Mariestad. Här kan du komponera din egen middag med härlig libanesisk tapas.

Dessutom har de också en del amerikans mat på menyn, såsom burgare och ribs. De har även en barnmeny och det finns många olika vegetariska rätter.

Tandoori Kök och Bar

Är du sugen på autentisk indisk mat ska du göra ett besök hos restaurang Tandoori Kök och Bar. Ägarna kommer själva ursprungligen från Indien och vet alltså hur äkta indisk mat ska smaka.

I en rustik och mysig restaurangmiljö får du uppleva en del av Indien. Här kan du äta både lunch och middag och de har också en avhämtningsmeny.

Levin & Co – Café Mariestad

Den familjeägda restaurangen Levin & Co – Café ligger i centrala Mariestad. Detta är inte enbart en restaurang, utan också en bistro ett café och en bar.

Här kan du alltså äta både lunch och middag liksom ta en god fika eller en drink. På menyn hittar du favoriter såsom räksmörgås och ryggbiff.

Halongs Kök

När du vill ha vällagad asiatisk mat av högsta kvalitet ska du besöka Halongs kök. Denna asiatiska restaurang hittar du vid Marieholmsbron och här får du en härlig utsikt över Tidan.

Halongs Kök bjuder på riktigt god och vällagad asiatisk mat till bra priser. De serverar också en mycket prisvärd lunch.