Gävle

Guide: Bästa Sushi i Gävle 2023

Sushi är kanske inte den första associationen när det kommer till Gävle. Men Gävle är en central ort längsmed Sveriges östkust.

Det har varit en hamnstad sedan medeltiden och det är inte omöjligt att de serverat asiatisk mat här tidigare, men sedan slutat.

Bästa Sushi i Gävle

Nomad’s Sushi

På Nomad’s Sushi kan du äta traditionell japansk sushi som blir tillagad under handledning av två mongoliska kusiner. Den här restaurangen har en del gemensamt med Esa Sushi, som tidigare hade sin verksamhet här.

Du kan äta på restaurangen eller hämta upp förbeställd mat utanför. Smidigare kan det inte bli.

Sushi City

Om du tänker äta sushi i Gävle kan du också välja en av de två Sushi City som finns i staden. När du kommer in i restaurangen slås du direkt av helhetsupplevelsen. Inredningen är utformad för att vara rogivande så att du som gäst kan finna ro att äta utan att stressa.

Maten serveras med konstnärliga och sinnrika metoder för att upplevelsen ska vara minnesvärd. Men den som ändå både vill äta och stressa, kan så klart välja nylagade Grab-n-Go måltider.

Sushi Kultur

Familjeföretaget som står bakom inrättningen driver många restauranger. Till exempel en som ligger vid Lindhagen i Stockholm som också heter Sushi Kultur. I Gävle kostade de på sig en ordentlig renovering under 2020, när verksamheten ändå gick lite trögt.

Men nyöppningen blev en succé och du borde verkligen besöka den här toppmoderna sushibaren när du är på besök i staden.

Esa Sushibar

Om du blir sugen på en trevlig lunch eller tidigare middag i närheten av Clarion Hotell i Gävle, bör du besöka Esa Sushibar. Tidigare hade Esa Sushibar restaurangen ett par kvarter bort, som Nomad’s tog över tidigare under 2022. Restaurangen ligger centralt och är lätt att hitta, bara ett stenkast från hotellet.

Sushi Baren

Alldeles intill Sushi Baren Gävle ligger Friskis & Svettis. Från Sushi baren kan du beställa online, hämta själv, välja hemkörning eller äta på plats. Menyn hittar du enkelt på deras hemsida.