Östersund

Bästa Restauranger i Östersund 2023

Östersund är Norrlands fjärde största stad med ungefär 50 000 invånare. Det är dessutom en stad med goda kommunikationer, vilket gör Östersund till en oväntat urban och trendig ort.

Hit åker människor ofta för sport, som till exempel skidtävlingar. Men det blir också allt vanligare att besöka Östersund för det spännande utbudet av restauranger.

Bästa restauranger i Östersund

Take Mikado

Bambukejsaren, som restaurangens namn betyder på japanska, startades på 1980-talet av samma person som driver den idag. Den ursprungliga lokalen brann dessvärre ner, och sedan 2008 ligger restaurangen i Stadsdel Norr.

Det här är faktiskt Östersunds äldsta japanska restaurang och här serveras klassiska rätter från det japanska köket.

Jazzköket Saluhall & Bistro

Jazzköket är stället för fine dining i Östersund. Mysig lokal som är inrymd i en saluhall. Här kan man också passa på att köpa med sig lite delikatesser hem.

Populärt ställe att äta lunch på under veckodagarna.

Kitchen & Table Östersund

Inhyst i Clarion Hotel ligger Kitchen & Table. Här är det den svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson som skapare av flera rätter på menyn. Vilket märks bland annat på att många rätter är typisk fusion.

Middag alla dagar i veckan, och när restaurangen stänger är det ofta fullt i baren ända till sent. Dessutom har man ett spännande utbud av drinkar.

Restaurang En Liten Röd

Letar du efter en mindre restaurang centralt belägen men inte mitt i det värsta nattlivet så ska du gå till En Liten Röd.

Restaurangen är känd för sin vällagade husmanskost och det utomordentliga servicen. Känsla av kvarterskrog, men med bättre mat.

Hamngatan 12 Interiör & Design

Ett besök på restaurang mitt i ett vackert showroom är precis vad du får om du besöker Hamngatan 12 Interiör & Design. Centralt beläget.

Bistro, alltså en tidig middag, sex dagar i veckan med en ständigt varierande meny. Lunch och lyxig fika måndag till lördag.

Tripti Indisk Restaurang

Utan tvekan är Tripti lokalbornas absoluta favorit när det gäller indisk mat. Den här centralt belägna restaurangen är mycket populär. Därför är det ofta nödvändigt att boka bord. Åtminstone gäller detta för middagsgäster.

Här njuter matgäster i lika delar av den goda smaken som den vackra uppläggningen.

La Fabbrica Del Gusto

Ingen stads utbud av restauranger är komplett utan en bra italiensk krog. Det är just det som La Fabbrica Del Gusto är – en riktigt bra italiensk restaurang.

Här väljer gästerna bland klassiska italienska rätter som pizza, pasta och antipasti. Dessutom kan du som gäst i förväg bekanta dig med utbudet på restaurangens hemsida eller sociala media. Bägge är nämligen fulla av vackra bilder.