Skönhet

Bästa deodorant dam (Bäst i test)

Att hitta den perfekta deodoranten kan vara en utmaning för många kvinnor. 

Den ska inte bara effektivt motverka svett och odör, utan även kännas skön mot huden och dofta behagligt. 

Med tanke på detta beslutade vi oss för att genomföra ett omfattande test för att hitta den bästa deodoranten för damer. 

Vi har jämfört flera populära märken och modeller utifrån effektivitet, konsistens, doft och pris. Här presenterar vi våra fynd och rekommendationer.

#1 Bästa – Biotherm Deo Pure – Deodorant dam

Det här är en deodorant som är effektiv för att motverka svett och dålig lukt. Deo Pure från Biotherm är också ett bra val för dig som vill ha en deodorant som är snäll mot din hud.

Fördelar

 1. Balanserar hudens pH-värde med hjälp av alkyl lactate
 2. Innehåller kamomillextrakt som lugnar huden

Specifikation

 1. Passar för en normal hudtyp
 2. 75 milliliter roll-on deo

#2 Bästa – Clarins Gentle Care Roll-On Deodorant

Du som är ute efter en deo utan alkohol gör rätt i att prova den populära Gentle Care deo från Clarins. Istället innehåller deon extrakt från bachu blad, vilket motverkar dålig lukt. Tillsatt aluminiumsalt minskar även hur mycket du svettas.

Fördelar

 1. Långtidsverkande deodorant
 2. Innehåller trollhasselextrakt som motverkar fläckar på kläderna

Specifikation

 1. En deo för alla hudtyper
 2. 50 milliliter roll-on deo

#3 Bästa – Lancôme Bocage Deodorant – Känslig hud

Har du känslig hy under armarna kan Bocage deodorant från Lancôme vara din räddning. Den är nämligen fri från alkohol som kan vara irriterande för huden. Deon innehåller även vårdande ämnen som lugnar en känslig hud.

Fördelar

 1. Anti-bakteriell och skyddande effekt
 2. Håller hela dagen

Specifikation

 1. Speciellt anpassad för känslig hy
 2. 50 milliliter krämdeodorant

#4 Bästa – DKNY Fragrances Cashmere Mist

Med Cashmere Mist från DKNY Fragrances får du en deo som både känns och doftar lyx. Deon doftar av jasmin, bergamott, liljekonvalj tillsammans med varma toner av sandelträ, mysk och ambra.

Fördelar

 1. Unik doftprofil
 2. Snäll mot huden

Specifikation

 1. För dig med normal hy
 2. 50 milliliter deostick

#5 Bästa – Mario Badescu Deodorant – Utan aluminium

Deodorant Mario Badescu är en deo utan skadliga ämnen som kan irritera din hy. Växtextrakt från bland annat salvia, ingefära och gurka neutraliserar dålig lukt samtidigt som de vårdar din hud.

Fördelar

 1. Deo utan alkohol och aluminium
 2. Innehåller extrakt som ger näring åt huden

Specifikation

 1. Speciellt framtagen formula som passar för alla hudtyper
 2. 68 gram deostick

Guide: Så väljer du bra deodorant för damer

Att välja rätt deodorant kan kännas som en djungel. Det finns otaliga märken, dofter och formuleringar att välja mellan. Men genom att följa dessa steg kan du hitta den perfekta deodoranten som passar just dina behov.

Typ av deodorant

Antiperspirant: Blockerar svettkörtlar och minskar svettproduktion.

Deodorant: Neutraliserar och bekämpar bakterier som orsakar dålig lukt.

Ingredienser:

Undvik produkter med parabener, ftalater och artificiella färgämnen om du är känslig eller miljömedveten.Sök efter naturliga ingredienser som bikarbonat, arrowrot och eteriska oljor om du föredrar ekologiska alternativ.

Doft:

Är du känslig för dofter? Välj en oparfymerad variant.

Föredrar du fräscha, blommiga eller fruktiga dofter? Prova flera tills du hittar din favorit.

Konsistens

Spray: Snabbtorkande och lätt att applicera.

Roll-on: Flytande men kan känna sig blöt direkt efter applicering.

Stick: Fast konsistens som ofta känns torrare.

Kräm: Mjuk och återfuktande, bra för känslig hud.

Hållbarhet:

Om du är fysiskt aktiv eller svettas mycket, leta efter en deodorant som lovar långvarigt skydd.

Hudkänslighet

För känslig hud, undvik alkoholbaserade eller parfymerade deodoranter.

Produkter med aloe vera, kamomill eller andra lugnande ingredienser kan vara skonsamma.

Miljö och etik:

Vill du stödja hållbar produktion? Letar efter deodoranter som är ekologiskt certifierade.

Cruelty-free märkningar indikerar att produkten inte testats på djur.

Pris:

Dyrt betyder inte alltid bättre. Jämför ingredienser och effektivitet snarare än märkesnamn.

Recensioner:

Läs recensioner online för att få en uppfattning om andra användares erfarenheter.

Prova dig fram:

Ibland behöver man testa några olika märken och typer innan man hittar den perfekta matchningen för sin hud och livsstil.

Kom ihåg att det som fungerar bäst för en person inte nödvändigtvis fungerar för en annan. Det kan därför vara värt att prova några olika deodoranter tills du hittar den som passar dig bäst.

Fördelar med deodorant

Deodoranter för damer erbjuder en rad fördelar, utformade för att passa kvinnors specifika behov. Här är några av de mest framstående fördelarna:

Luktreducering: Den främsta fördelen med en deodorant är att den neutraliserar dålig lukt, vilket ger en fräsch känsla under dagen.

Fuktreglering: Vissa deodoranter innehåller antiperspiranta ingredienser som hjälper till att minska svettproduktionen.

Anpassade dofter: Deodoranter för damer kommer ofta i en mängd olika dofter, från diskreta till mer framträdande, vilket gör att kvinnor kan välja en doft som kompletterar deras personliga stil.

Känsla av fräschhet: Utöver luktreducering ger deodoranter ofta en kylande eller uppfriskande känsla när de appliceras, vilket kan vara skönt, särskilt efter dusch eller träning.

Skonsamhet för känslig hud: Många deodoranter för damer är formulerade för att vara milda och inte orsaka irritation, särskilt i det känsliga armhåleområdet.

Hygien: Regelbunden användning av deodorant kan bidra till bättre personlig hygien, vilket kan minska risken för hudinfektioner.

Förbättrat självförtroende: Med vetskapen om att man luktar gott och känner sig fräsch kan man känna sig mer självsäker i sociala och professionella sammanhang.

Hudvårdande ingredienser: Vissa deodoranter innehåller ingredienser som aloe vera, vitamin E eller andra återfuktande komponenter som kan vara vårdande för huden.

Valmöjligheter: Det finns deodoranter i många olika former, som stick, roll-on, spray och kräm, vilket ger kvinnor flexibilitet att välja den typ som bäst passar deras preferenser och livsstil.

Miljövänliga alternativ: Allt fler tillverkare erbjuder ekologiska eller naturliga deodorantalternativ, vilket ger miljömedvetna konsumenter valmöjligheter som är skonsamma både mot huden och planeten.

Genom att förstå dessa fördelar kan kvinnor göra ett välgrundat val när de letar efter den bästa deodoranten för sina individuella behov och önskemål.

Nackdelar med deodorant

En potentiell nackdel med deodoranter för damer (och detta gäller även deodoranter generellt) är att vissa produkter kan innehålla kemikalier och tillsatser som kan vara skadliga för både hälsa och miljö. Till exempel:

Kemiska bekymmer: Vissa deodoranter innehåller ämnen som parabener, ftalater och aluminiumsalter. Dessa kan vara irriterande för känslig hud, och det finns diskussioner om huruvida långvarig exponering av vissa av dessa ämnen kan kopplas till hälsoproblem. Dessutom kan dessa kemikalier, när de spolas ut i avloppet, ha en negativ inverkan på vattenmiljön.

Det är därför viktigt att noggrant läsa innehållsförteckningen på produkterna och överväga att välja deodoranter som inte innehåller potentiellt skadliga ämnen, särskilt om man är miljömedveten eller har känslig hud.