Skönhet

Bästa Hårtork – Bäst i test

Att hitta den perfekta hårtorken kan vara en utmaning med tanke på det överväldigande antalet modeller och märken på marknaden. 

Därför har vi nyligen genomfört ett omfattande test för att identifiera den bästa hårtorken. 

Vi granskade allt från effektivitet och värmedistribution till ljudnivå och hållbarhet. 

Läs vidare för att ta reda på vilken produkt som stod ut från mängden och vilken som passar just dina behov bäst.

ghd Air Hair Dryer – Bäst i test Hårtork

Det här är en imponerande hårfön från märket ghd. Den har flera avancerade funktioner, en kraftfull motor samt även en banbrytande joniseringsteknologi som binder fukt i håret.

Fördelar

 • Ger ett mjukt och glansigt resultat.
 • Snabb torkning av håret utan värmeskador.
 • Reglerbar temperatur.

Specifikationer

 • Effekt: 2100 watt
 • Joniseringsteknologi
 • Stylingmunstycke medföljer.

Hot Tools Volumizer Dryer

Volumizer Dryer från Hot Tools är ett fantastiskt verktyg som gör din hårstyling enkel. Dessutom får du två olika borsthuvuden som gör att du kan variera din hårstyling.

Fördelar

 • Borste och hårfön i ett.
 • Enkelt att skapa volym i håret.
 • Skonsam mot ditt hår.

Specifikationer

 • Två borsthuvuden: 71/45 millimeter och 61/38 millimeter.
 • Två olika värmelägen.
 • Ergonomisk design.

ghd Helios Professional Hairdryer

Med ghd Helios™ Professional Hairdryer kan du ta föningen till nästa nivå. Den här hårfönen har tagits fram av märkets fysiker, ingenjörer och stylister för att ge dig snabb föning med perfekt resultat.

Fördelar

 • Rekordsnabb föning tack vare ett kraftfullt luftflöde.
 • Munstycke som koncentrerar luftflödet för enklare styling.
 • Lättviktig design.

Specifikationer

 • Luftflöde på 120 kilometer i timmen.
 • Professionell kvalitet.
 • Aeroprecis™ teknik.

Babyliss Pro Digital 6000E Hairdryer

Den här hårfönen från Babyliss erbjuder perfekt föning för alla hårtyper. Hårfönen har en kombination av innovativ teknik och användarvänliga funktioner som gör att du får en salong styling varje gång.

Fördelar

 • Tunt munstycke som ger extra precision.
 • Högt luftflöde.
 • Överlägsen torkningshastighet.

Specifikationer

 • Anpassningsbar temperatur.
 • Turbofunktion.
 • Alternativ för kalluft.

Remington PRO-Air Turbo Hair Dryer

Hårfönen Remington PRO-Air Turbo har flera värmelägen, olika hastigheter och andra funktioner som gör din hårstyling enklare. Den har även en jon-generator som ger ett glansigt resultat utan frizz.

Fördelar

 • Kraftfull motor som gör att torkningen går snabbt.
 • En kalluftsfunktion som är skonsam för håret.
 • Ger håret volym snabbt och enkelt.

Specifikationer

 • Effekt: 2400 watt.
 • Lufthastighet på 90 kilometer i timmen.
 • Medföljer tunt munstycke för precision och ett diffuser-munstycke.

Köpguide: Vad du ska leta efter när du väljer bra hårtork

Att välja rätt hårtork kan vara skillnaden mellan en bra och dålig hårdag. Med denna guide kommer du att kunna göra ett informerat val när du köper din nästa hårtork.

Wattantal: Generellt sett, ju högre wattantal, desto kraftigare är hårtorken. En hårtork med högt wattantal torkar ditt hår snabbare. Titta efter modeller som erbjuder minst 1800-2000 watt.

Vikt och storlek: Om du reser mycket eller har begränsat förvaringsutrymme, kan det vara värt att överväga en lättare eller kompakt modell.

Materialet på värmeelementet: Keramik och turmalin är populära material som används i värmeelement eftersom de producerar jämn värme och minskar skador på håret. Dessa material hjälper också till att minska frissighet.

Värmeinställningar: Flera värmeinställningar ger dig flexibilitet beroende på din hårtyp och vilket resultat du önskar. Ett svalt skjutreglage eller knapp hjälper till att fixera frisyren när håret är torrt.

Jon-teknologi: Denna teknologi hjälper till att minska frissighet och ökar glansen genom att avge negativa joner som neutraliserar hårets positiva joner.

Pris: Du behöver inte alltid betala mest för att få bäst. Medan premiummärken erbjuder extra funktioner och hållbarhet, finns det många mellanklassiga modeller som erbjuder utmärkt värde för pengarna.

Tillbehör: Många hårtorkar kommer med tillbehör som koncentratorer, diffusorer eller pikar. Dessa kan vara särskilt användbara för specifika hårtyper eller stilar. Se till att torken inkluderar de tillbehör du behöver.

Säkerhet: Kontrollera att din hårtork har en säkerhetsavstängningsfunktion eller en inbyggd termisk säkring som förhindrar överhettning.

Ljudnivå: Om du är känslig för höga ljud eller vill använda hårtorken utan att störa andra, leta efter modeller som beskrivs som tystare eller har en specifik tyst teknologi.

Garanti: En bra garanti kan ge dig trygghet. Kolla in varumärkets rykte när det gäller kundservice och hur länge produkten är garanterad.

Sammanfattning: När du väljer en hårtork, överväg ditt hårtype, dina behov och din budget. Genom att vara medveten om de olika egenskaperna och funktionerna som erbjuds kan du hitta en hårtork som passar dig bäst.

Fördelar med hårtork

En hårtork, även känd som en föntork, är ett vanligt verktyg i många hushåll och frisörsalonger. Den erbjuder flera fördelar som kan förbättra både upplevelsen och slutresultatet av hårvård. Här är några av fördelarna med att använda en hårtork:

Snabb torkning: Den mest uppenbara fördelen är snabbheten. Hårtorkar torkar håret mycket snabbare jämfört med att låta det lufttorka.

Styling: Med rätt teknik och användning av tillbehör som en diffusor eller koncentrator, kan du skapa en mängd olika frisyrer, från slätt till voluminöst.

Mindre friss: Joniserande hårtorkar kan hjälpa till att minska frissighet genom att neutralisera positiva laddningar i håret.

Ökad volym: Genom att föna håret med huvudet böjt framåt eller använda en rundborste, kan man skapa mer volym vid rötterna.

Förberedelse för andra produkter: Föning kan förbereda håret för andra stylingprodukter eller verktyg, som till exempel plattångar eller locktänger, genom att säkerställa att håret är helt torrt.

Förbättrad hållbarhet av frisyrer: Föning kan sätta och fixera en frisyr, särskilt när den används i kombination med hårspray eller andra stylingprodukter.

Dödar bakterier: Den varma luften från en hårtork kan hjälpa till att döda bakterier eller mikroorganismer som kan finnas i håret efter tvätt.

Flexibilitet: Många moderna hårtorkar är lätta, kompakta och lämpliga för resor, vilket gör det enkelt att ha med sig dem vart man än går.

Ökad glans: När den används korrekt kan en hårtork hjälpa till att förse håret med en fin glans, särskilt när den kombineras med rätt produkter.

Värmeinställningar: De flesta hårtorkar kommer med flera värme- och hastighetsinställningar, vilket gör att användaren kan anpassa upplevelsen baserat på deras unika hårtype.

Även om en hårtork erbjuder många fördelar, är det viktigt att använda den med försiktighet för att undvika överdriven exponering för värme och därmed potentiell skada på håret. Regelbunden användning av värmeskyddsprodukter rekommenderas också när du använder en hårtork.

Nackdelar med hårtork

En av de främsta nackdelarna med att regelbundet använda en hårtork är potentiell skada på håret. Överexponering av håret för den direkta, höga värmen från en hårtork kan:

Orsaka att håret blir torrt, sprött och kluvet vid topparna.

Leda till att hårets naturliga oljor minskar, vilket resulterar i ett mindre hälsosamt och mindre glansigt utseende.

Förvärra frissighet, särskilt i fuktiga klimat.

Leda till att proteiner i håret bryts ner, vilket kan försvaga hårets struktur.

För att minimera dessa skador är det viktigt att använda hårtorken på lägre värmeinställningar när det är möjligt, hålla torken i rörelse så att samma område inte utsätts för värme för länge, och att regelbundet använda värmeskyddsprodukter.