Teknik

Test: Bästa ficklampa 2024

Det finns flera anledningar till varför du bör investera i en riktigt bra ficklampa.

Med en ficklampa kan du säkerställa att du alltid får en bra uppsyn i mörker, t.ex. när du är ute på promenad i skogen, när du ska arbeta i garaget under skymning eller när du behöver meka med bilen en mörk höstkväll.

Ficklampan kan också komma väl tillhands om du får problem med elen i ditt hem och du behöver navigera dig fram till proppskåpet.

Bästa ficklampan just nu

Ficklampa Olight Warrior X 3 2500 lm

Ficklampa Olight Warrior X 3 2500 lm är en av de mest kraftfulla ficklampor på marknaden med sina 2500 lumen.

Den här ficklampan har en mycket lång räckvidd på hela 560 meter, vilket gör det enkelt för dig att se både framför dig och på sidorna.

Ficklampa Olight Warrior X 3 2500 lm har dessutom utrustats med två olika effektlägen, är vattentät ner till 2 meter och har en vikt på 255 gram.

Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm

Söker du efter en mycket tålig ficklampa är Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm ett bra alternativ för dig.

Luxorparts Zoom Ficklampa 2000 lm är en ljusstark ficklampa som belyser ett mycket brett område och som samtidigt har olika effektlägen du kan välja mellan.

Du väljer själv om du vill ladda ficklampan med hjälp av den medföljande USB kabeln eller om du föredrar att använda vanliga AAA batterier istället.

Ficklampa Olight Baton 3 1200 lm

Ibland kan du vara i behov av en extra liten (men kraftfull) ficklampa som du kan ha i väskan, i fickan eller i handskfacket i bilen.

Ficklampa Olight Baton 3 1200 lm mäter endast 6,3 cm och har en vikt på 53 gram, vilket gör den otroligt liten, lätt och smidig.

Trots det har den en kraftfull lumen på 1200 och en räckvidd på hela 166 meter, samt fyra olika effektlägen att välja mellan, såväl som moonlight och strobe.

Fenix Ficklampa TK26R

Fenix Ficklampa TK26R är en ficklampa som lämpar sig lika bra för privat bruk som för yrkesmässigt bruk inom polis, jakt eller räddning.

Trots den ringa storleken har Fenix Ficklampa TK26R en mycket kraftfull ljusstyrka på 1500 lumen och fem olika effektlägen som ger allt från vitt till grönt och rött ljus.

Batteritiden varierar beroende på vilken ljuseffekt du väljer att använda dig av.

Ficklampa Olight M2R PRO (USB) 1800 lm

Med Ficklampa Olight M2R PRO (USB) 1800 lm får du en ficklampa som kan erbjuda dig det absolut mesta.

Ficklampa Olight M2R PRO (USB) 1800 lm har en stark lumen på 1800 och laddas enkelt upp med medföljande USB.

I köpet medföljer även handledsrem, hölster och bältesclip, så att du kan variera hur du vill använda din ficklampa.

Guide: Hur du väljer en bra ficklampa

Här listar vi tre faktorer som gör beslutsprocessen enklare.

Lumen – Lumen är ett ord som används för att beskriva ljusstyrkan en ficklampa kan generera i. Ju högre lumen, desto starkare kan ficklampan lysa.

Storlek – En större ficklampa ger oftast ett större och bredare ljus, men kan också vara tung och klumpig att bära med sig. Ska du kunna använda ficklampan under längre stunder bör den inte vara allt för tung.

Laddning eller batteri? – Batterier behöver bytas med jämna mellanrum, men laddning kan ta lång tid. Här är det främst din personliga smak som är avgörande. Det finns bra ficklampor i båda modeller.

Topp 5 – Bästa ficklampa