Uppsala

Guide: Bästa Italiensk Restaurang i Uppsala 2023

Uppsala är en fantastisk fin stad med många vackra byggnader och sevärdheter att titta på.

Den här staden är kanske mest känd för dina mindre gator och många cyklar, där både familjer, par och studenter har slagit sig till ro.

I Uppsala kan du även hitta mängder med bra restauranger som serverar smakrika rätter från det italienska köket.

Bästa italienska restauranger i Uppsala

Ristorante Villa Romana

Ristorante Villa Romana är inte som vilken traditionell italiensk restaurang som helst.

Utöver din mycket gedigna och välfyllda meny erbjuder Ristorante Villa Romana även en speciell meny för både julbord och nyår.

Den här italienska pärlan är ett riktigt toppval för vänner som vill njuta av en god lunch och är även platsen för den som vill gå på en romantisk dejt.

Il Forno Italiano

Vill du svänga förbi på en välsmakande kaffedrink eller vill du kanske äta en god och söt dessert?

Il Forno Italiano är både klassisk restaurang, café och bar i ett – där du får ta del av hemlagade rätter på traditionellt italienskt vis.

Det vi gillar extra mycket är Il Forno Italianos vinprovning för både små och stora sällskap, samt deras fina och soliga uteservering på sommaren.

Il Gradino

I hjärtat av Fålhagen hittar du den relativt nyöppnade restaurangen Il Gradino.

Precis som namnet beskriver är Il Gradino en italiensk restaurang, vilket innebär att du kommer få ta del av allt från pasta till kötträtter, sallader, soppor och nybakat bröd.

Här finns en separat meny för a la carte, en separat meny för förrätter och tillbehör, samt en meny för pizza, desserter och en för barn.

Elma All Day Dining

Lunch eller a la carte – hos Elma All Day Dining kan du ta del av det absolut bästa från det italienska köket under både dag såväl som kväll.

Eftersom miljö är ledstjärnan i allt som Elma All Day Dining gör kan du alltid känna dig säker på att du äter med ett gott samvete och att du får ta del av högkvalitativa råvaror.

Köket har öppet alla dagar i veckan mellan klockan 11:00-22:00 för både små och stora sällskap.

Restaurang Ragusa

Även om Ragusa är ett italienskt ord är restaurangen inriktad på mat från medelhavet.

Den här restaurangen har nämligen fått det italienska namnet för den kroatiska staden Dubrovnik, då stadens skönhet avspeglar den smakupplevelse du kommer att få när du tar del av menyn.

Här hittar du nämligen många traditionella och välsmakande rätter från det kroatiska köket, men du hittar även rätter från Grekland och Sverige.

Trattoria Alessandro

På Trattoria Alessandro kan du slå dig ner vid en av de 100 sittplatserna och njuta av god mat i en romantisk miljö.

På borden hittar du alltid levande ljus och menyn är alltid fylld med välsmakande italienska rätter, t.ex. pasta, antipasti, hembakat bröd, soppor och kött.

Något som gör Trattoria Alessandro extra speciell är den service som personalen ger dig.

Personalen är inte bara trespråkig som minst, utan de har också kunskapen som krävs för att kombinera mat med viner för bästa smakupplevelse.