Barnprylar

Bästa namnlappar för barn 2023 (Bäst i test)

Namnlappar är en praktisk och viktig accessoar för föräldrar som vill hålla koll på sina barns ägodelar.

Att hitta de bästa namnlapparna kan vara en utmaning, men vi har sammanställt en lista över de mest pålitliga och stilfulla alternativen som hjälper dig att hålla ordning på dina barns saker samtidigt som de uttrycker sin personlighet.

#1 Bäst i test – Filur Namnlappar

Självhäftande namnlappar som kan användas av både barn och vuxna. Fungerar som klistermärken och sätts på underlaget med ett enkelt tumtryck. Namnlapparna är mycket slitstarka och tål maskintvätt, torktumling, kyla och värme. Klistermärkena fäster enkelt på glas, gummi, trä, skinn, metall och plast. Etiketterna fungerar även på kläders tvättinstruktionslappar.

Specifikationer

 • 30×13 mm i storlek
 • 120 namnlappar i varje förpackning
 • Tvättas i upp till 60 C

Fördelar

 • Välj mellan olika motiv eller designa ett eget, personligt tema
 • Fria från skadliga ämnen som ftalater och BPA

#2 Bästa – Lappeliten Namnlappar

Praktiska namnlappar som passar både stora och små. Märk personliga föremål som matlådor, vattenflaskor, väskor och skor. Namnlappen fäster enkel på torra och glatta underlag som skinn, plast, gummi, metall samt på tvättanvisningslappen i textilier.

Specifikationer

 • Storlek: 30×13 mm
 • 120 strykfria namnlappar per förpackning
 • BPA-fria produkter som tål maskintvätt upp till 60 C

Fördelar

 • Fäst på underlaget med ett enkelt tumtryck
 • Tål tvätt och torktumling likväl som värme och kyla

#3 Bästa – Namnly – Namnlappar

Strykfria namnlappar som är enkla att fästa på personliga tillhörigheter såsom jackor, skor och vattenflaskor eller varför inte nycklar, verktyg och mobilladdare. Passar alla som går i skolan, jobbar eller bor på äldreboenden och som behöver märka upp sina ägodelar. Värme- och kyltåliga.

Specifikationer

 • Fria från giftiga ftalater
 • Mått: 30×13 mm

Fördelar

 • Fäst på torra och glatta underlag med ett enkelt tumtryck
 • Skapa din egen design på etiketterna
 • Rengör i disk- eller tvättmaskin på max 60 C

#4 Bästa – Ikast Etikett Namnlappar

Namnlappar för märkning av personliga saker, kläder och utrustning. Fäst på tvättanvisningen i klädesplagget eller andra torra och glatta ytor. Fungerar lika bra för äldre som för yngre. Märk upp föremål som du är rädd om med exempelvis namn och telefonnummer.

Specifikationer

 • Varje förpackning innehåller 120 namnlappar med måttet 30×13 mm
 • Namnlapparna tål att tvättas, diskas och torktumlas på högst 60 grader

Fördelar

 • Giftfria och säkerhetstestade
 • Beställ etiketter i egen design

Köpguide: Vad du ska leta efter när du väljer namnlappar för barn

Att välja bra namnlappar för barn kan hjälpa till att hålla deras saker organiserade och minimera förluster. Här är en kort guide för att hjälpa dig välja rätt namnlappar:

Hållbarhet: Satsa på namnlappar som är tillverkade av högkvalitativa material och har en stark klisterförmåga. Detta säkerställer att de inte slits bort eller lossnar efter bara några användningar.

Vattentålighet: Barns kläder och tillbehör utsätts ofta för vatten och fukt. Välj namnlappar som är vattentåliga och kan stå emot tvättmaskinen och andra väderförhållanden.

Tydlighet: Säkerställ att namnlapparna har tydlig och läsbar text. Det är viktigt att namnet eller initialerna är väl synliga för att undvika förväxlingar.

Anpassningsbara alternativ: Välj namnlappar som kan anpassas med olika färger, typsnitt eller ikoner. Detta gör det roligt för barnen att ha sina egna unika namnlappar och kan hjälpa till att identifiera deras saker snabbt.

Allsidighet: Välj namnlappar som kan användas på olika föremål som kläder, skor, skolväskor, flaskor och leksaker. Detta gör att du kan märka alla viktiga saker och undvika att de tappas bort eller förväxlas.

Enkel applicering: Satsa på namnlappar som är enkla att applicera utan att behöva använda strykjärn eller nålar. Självhäftande alternativ är praktiska och sparar tid.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du välja namnlappar som inte bara är funktionella, utan också roliga och personliga för ditt barn.

Fördelar med namnlappar för barn

Namnlappar för barn erbjuder flera fördelar som kan underlätta föräldraskapet och bidra till att hålla barnets ägodelar i ordning. Här är några av fördelarna med att använda namnlappar:

Förebygger förluster: Med namnlappar på barnets kläder, skor, leksaker och andra tillhörigheter minskar risken för att de tappas bort eller förväxlas. Det blir lättare att identifiera och återlämna förlorade föremål.

Förhindrar förväxlingar: I skolmiljöer eller barnomsorg kan namnlappar vara särskilt viktiga för att undvika förväxlingar av liknande föremål. Barnet kan enkelt känna igen sina egna saker och undvika att ta med sig fel objekt hem.

Sparar tid och pengar: Genom att märka barnets kläder och tillbehör med namnlappar minskar behovet av att ständigt ersätta förlorade eller förväxlade föremål. Detta sparar både tid och pengar för föräldrarna.

Främjar självständighet: Genom att ha sina egna namnlappar kan barnet känna en större känsla av självständighet och ansvar för sina ägodelar. De kan ta hand om sina saker och vara medvetna om att de tillhör dem.

Personalisering och identitet: Namnlappar kan vara anpassningsbara och erbjuder möjligheten att visa barnets personlighet genom val av färger, mönster och teckensnitt. Det ger också en unik identitet och hjälper barnet att känna sig speciellt.

Enkel applicering och hållbarhet: Många namnlappar är enkla att applicera och kan hålla länge trots tvättning och slitage. Detta gör dem till en bekväm och långvarig lösning för att märka barnets ägodelar.

Sammanfattningsvis underlättar namnlappar för barn föräldraskapet genom att minimera förluster, förväxlingar och bidra till organisationen av barnets ägodelar. Det är en praktisk och effektiv metod för att hålla ordning och hjälpa till att bevara barnets saker.

Nackdelar med namnlappar för barn

En eventuell nackdel med namnlappar för barn är att de kan bli utslitna eller tappa sin fästförmåga över tiden. 

Trots att de flesta namnlappar är hållbara och vattentåliga, kan de med tiden slitas bort eller lossna, speciellt om de används på föremål som utsätts för frekvent tvättning eller extrema förhållanden.

 Det kan kräva regelbunden uppdatering eller ersättning av namnlapparna för att behålla deras funktion och effektivitet, vilket kan vara både tidskrävande och kostsamt för föräldrarna.