Teknik

Test: Bästa Pannlampa 2024

Med en riktigt bra pannlampa kan du se till att lysa upp i mörkret och samtidigt ha händerna fria till annat.

Pannlampan är utmärkt när du ska ut i skog och mark med hunden, men den kan också användas i garaget eller när du ska cykla under årets mörkaste dagar.

Bästa pannlampan just nu

Lumonite Compass R Black

Lumonite Compass R Black är en mycket högteknologisk pannlampa som är tillverkad i ett stycke.

Det gör att den blir betydligt mer hållbar, samtidigt som den saknar sladdar och gångjärn och på så sätt blir mer bekväm att bära.

Lumonite Compass R Black är även utrustad med en magnet på baksidan av lampan, vilket gör att du med fördel kan plocka av den för att montera den på önskad metallyta.

Pannlampa LUMONITE Vector

Pannlampa LUMONITE Vector är en stark och praktisk pannlampa med en lumen på 500.

Tillsammans med en lång räckvidd på 100 meter är Pannlampa LUMONITE Vector ett utmärkt val för dig som vill kunna se ordentligt framför dig och få ett perfekt ljus varje gång.

Pannlampa LUMONITE Vector laddar du enkelt upp med den medföljande USB-kabeln och tack vare vattentätheten klarar den av regn och fukt utan problem.

Silva Outback RC

Med Silva Outback RC får du en riktigt tålig och vattentät pannlampa med en optimal batteritid på hela 55 timmar.

Den här pannlampan är enkel att justera tack vare sina smidiga spännen och har en mycket låg vikt för bästa och mest bekväma passform.

Du får även möjlighet att justera olika ljusstyrkor, alternativt aktivera ett SOS blinkläge om du skulle behöva hjälp.

Pannlampa LUMONITE Pixel

Pannlampa LUMONITE Pixel är en smidig och behändig pannlampa som är mångsidig som få.

Den här lampan kan nämligen användas precis som vilken pannlampa som helst, men lampan kan också knäppas av på sekunder och sedan användas som en vanlig ficklampa eller som arbetslampa.

Pannlampa LUMONITE Pixel är tillverkad i ett helt stycke och har en laddningstid på endast 2 timmar för en laddning 0-100 %.

Urberg Headlamp COB 320

Med sina 320 lumen är Urberg Headlamp COB 320 en pannlampa som ger ett mycket bra och brett ljussken omkring dig.

Det gör pannlampan utmärkt när du ska ut och promenera i mörkret eller när du ska arbeta i skymning.

Urberg Headlamp COB 320 är utrustad med flera olika typer av ljus, har ett vattenskydd på IPX6, samt en maximal räckvidd på 22 meter.

Guide: Hur du väljer en bra pannlampa

För att du ska bli riktigt nöjd med din pannlampa är det viktigt att tänker på bland annat bekvämlighet och kvalitet. Här nedan listar vi tre faktorer som du alltid bör ha i åtanke.

Kvalitet – En pannlampa ska kunna hålla länge och vara tillverkad av högkvalitativa material. Skulle den råka ramla i marken eller glida av huvudet bör den vara stöttålig.

Batteritid – Oavsett om du väljer en batteridriven pannlampa eller en laddningsbar är det viktigt att ha koll på batteritiden. Du vill ha en pannlampa som du inte behöver ladda hela tiden och som inte kommer släckas när du behöver den som mest.

Bekvämlighet – Eftersom pannlampan kommer att sitta på ditt huvud är det viktigt att den är bekväm att använda och inte skadar obehag. Den bör heller inte vara för tung och otymplig att bära.

Topp 5 – Bästa pannlampa